10 alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată

Congelarea este o modalitate excelentă de conservare a alimentelor, dar sunt alimente care nu ar trebui niciodată să fie congelate.

Congelarea este o modalitate excelentă de conservare a alimentelor, dar există unele lucruri care nu ar trebui congelate niciodată. Iată o listă cu10 alimente pe care nu trebuie să le congelați niciodată:

Salata verde sau zarzavaturi, inclusiv țelina crudă și castraveții: își pierd textura crocantă și aroma atunci când sunt congelate datorită conținutului ridicat de umiditate. Păstrați verdeața proaspătă de salată în sertarul mai frigider al frigiderului.

Cartofii întregi, cruzi, se păstrează cel mai bine într-o pivniță de rădăcini sau într-un alt loc răcoros și uscat, în afara razelor solare directe. Cartofii au un conținut ridicat de apă și vor deveni apoase și moale atunci când sunt congelați și apoi dezghețați.

Laptele își pierde consistența netedă și cremoasă când este înghețat. Laptele trebuie congelat numai dacă îl veți folosi ca ingredient atunci când gătiți, nu pentru băut. Poate fi înghețat în tăvi de cuburi de gheață pentru a fi folosit în locul cuburilor de gheață atunci când faceți mixere etc.

Iaurt. Chiar dacă ne place tuturor iaurtul înghețat, acesta nu este cel mai bun mod de a rezolva problema! Iaurtul obișnuit și cel grecesc devin apoase și își pierd consistența groasă și cremoasă atunci când sunt introduse în congelator și apoi decongelate. Cel mai bine e consumat proaspăt.

Smântână și brânză. La fel ca alte produse lactate, aceste produse nu își mențin texturile cremoase atunci când sunt congelate. Se separă și devin apoase.

Ouăle crude în coajă se vor extinde și vor rupe coaja, provocând distrugerea ouălor. Ouăle crude pot fi congelate, după îndepărtarea fiecărui ou din coajă și plasarea acestuia într-un recipient pentru congelator suficient de mare pentru ca conținutul său de lichid să se extindă în timpul procesului de congelare.

Pastele fierte și orezul devin moi când sunt congelate și apoi decongelate. Sigur, multe produse congelate conțin aceste ingrediente, dar sunt supuse unui proces special pentru a menține aroma. Cel mai bine se păstrează la frigider.

Dressinguri pentru salată și maioneză. Cel mai bine este să depozitați aceste articole în frigider, în caz contrar, acestea se separă și pierd aroma.

Salatele pe bază de mayo (pui, ton, ou) nu îngheață bine și se separă și își pierd aroma.

Băuturile carbogazoase trebuie păstrate numai răcite. Dacă sunt puse în congelator să înghețe, vor sparge recipientele și se vor desifona atunci când sunt dezghețate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel