10 alimente care aduc fericirea. Ce să mănânci la micul dejun pentru a ține depresia la distanță

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei. În funcție de ce mâncăm dimineața, ziua noastră poate fi una nereușită sau excepțională. 

Iată o listă de 10 alimente care țin depresia la distanță. 

1. Pâine 100% din cereale integrale 


Potrivit studiilor, pâinea 100 % din cereale integrale este o sursă bună de vitamine B, care sunt importante pentru sănătatea creierului și care ajută organismul să metabolizeze carbohidrații, care ne dau energie.

2. Avocado

Avocado conține folat, iar o deficiență de folat a fost legată de depresie, arată studiile. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care pot fi, de asemenea, protectori împotriva depresiei.

3. Roșiile 

Roșiile sunt bogate în licopen antioxidant și au fost, de asemenea, asociate cu un risc potențial mai mic de depresie, potrivit studiilor.

4. Somon afumat 

Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care au beneficii antiinflamatorii care pot juca un rol în sănătatea creierului și pot reduce riscul de depresie ușoară până la moderată, arată un studiu din 2015. Un tip de acid gras omega-3 care se găsește în peștii de apă rece precum somonul - acidul docosahexaenoic (DHA) - este necesar pentru dezvoltarea creierului și pe parcursul tuturor etapelor vieții. De asemenea, potrivit unui alt studiu,acesta poate avea o influență asupra serotoninei, un hormon care ajută la modularea stărilor de spirit. Ingerarea de DHA poate fi, prin urmare, un mare avantaj pentru ziua dumneavoastră.

Citește continuarea pe Spectacola și află car esunt celelalte alimente surprinzătoare care mențin stare de bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel