6 alimente care pot îți afecta sănătatea intestinală: dacă nu le poți evita, consumă-le cu MODERAȚIE

Fasole
Sănătatea intestinală este legată direct de alimentele pe care le consumăm. Iată câteva alimente care, consumate în exces, ne pot face mai mult rău decât bine.

Există trilioane de bacterii și alți microbi în corpul nostru, în principal în interiorul intestinelor. Microbii din intestine fac parte din microbiomul intestinal și sunt cruciali pentru menținerea sănătății generale. Alimentele pe care le consumăm au ​​un efect direct asupra sănătății noastre intestinale. De la digerarea laptelui matern până la a avea o imunitate puternică, sănătatea intestinului afectează organismul de-a lungul vieții noastre.

Este esențial să menținem sănătatea intestinală pentru a controla digestia și a beneficia de alte aspecte ale sănătății. Un dezechilibru al microbilor intestinali din intestine poate duce la creșterea în greutate, niveluri ridicate de zahăr din sânge, colesterol ridicat și alte tulburări de sănătate. Pentru a promova creșterea microbilor sănătoși în intestin, este incredibil de important să consumați alimente sănătoase. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele care vă pot dăuna bacteriilor sănătoase din intestin.

Iată 6 alimente care vă pot afecta negativ sănătatea intestinală și pot duce la probleme de sănătate.

Zahăr

Potrivit unui articol publicat în Societatea Britanică de Gastroenterologie, zahărul rafinat poate fi dăunător sănătății intestinale. Studiul a arătat cum consumul de zahăr poate duce la o funcționare mai slabă a intestinului și crește riscul de constipație. Deci, încercați să controlați pofta de zahăr pentru un intestin sănătos.

Fasole

Fasolea este o sursă excelentă de proteine ​​și fibre, dar este și greu de digerat, ceea ce duce adesea la gaze și crampe. Corpului îi este greu să o descompună, ceea ce poate duce la probleme digestive. Înmuiați întotdeauna fasolea uscată câteva ore înainte de a o găti pentru a evita aceste probleme.

Citrice

Citricele sunt bogate în fibre, care sunt benefice pentru sănătatea intestinală, doar dacă sunt consumate cu moderație. Pentru unii oameni, poate duce la probleme digestive.

Sucuri sifonate

Sucurile sifonate, în special cele dietetice sunt bogate în îndulcitori artificiali, care pot modifica funcția microbiomului intestinal. Sucul dietetic poate perturba echilibrul bacteriilor „bune” și „rele” din sistemul dumneavoastră și poate duce la probleme de sănătate.

Mâncare prăjită

Mâncarea prăjită poate promova creșterea bacteriilor intestinale dăunătoare. Aceste alimente sunt în mare parte gătite în grăsimi saturate și trans, care pot irita stomacul, pot duce la diaree, gaze și dureri de stomac.

Pește de crescătorie

Utilizarea antibioticelor în agricultură poate afecta negativ microbiomul intestinal, ducând la un echilibru nesănătos al bacteriilor din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel