Zece superalimente pentru persoanele de peste 50 de ani: include-le în dietă și vei rămâne tânără și sănătoasă

Zece superalimente pentru persoanele de peste 50 de ani. Foto: Freepick @marinakanareva
Zece superalimente trebuie incluse obligatoriu în meniul persoanelor de peste 50 de ani, deoarece aduc multe beneficii sănătății.

Cu cât o persoană îmbătrânește, cu atât acordă mai multă atenție sănătăți. Oricine vrea să-și păstreze tinerețea și vigoarea și să se mențină într-o formă bună, renunță la tot felul de gustări dăunătoare, dar și la vicii.

Dar oare ce produse sunt benefice pentru persoanele de peste 50 de ani? Toți vor răspunde: cele care se referă la alimente vegetale. Și au dreptare. Află din acest articol care sunt fructele și legumele care aduc organismului beneficii maxime?

Merele. Aceste fructe sunt incredibil de sănătoase. Dacă vei mânca cel puțin un astfel de fruct o dată pe zi, poți uita mult timp de medici. Dar nu uita să alegi corect merele.

Se recomandă să le cumperi pe cele care sunt recoltate în sezon în regiunea în care locuiești. Doar așa poți fi sigur că fructele nu conțin pesticide și alte substanțe nocive.

Merele reglează nivelul zahărului din sânge, normalizează tensiunea arterială. Conțin fibre, necesare bunei funcționări a tractului digestiv, calciu, vitamina C și antioxidanți.

Uleiul de susan: zece utilizări pentru frumusețe și sănătate

Morcovii. Legumele sunt folosite atât în ​​gastronomie, cât și în cosmetologie și medicină. Morcovii au un efect pozitiv asupra vederii, pielii, sistemului cardiovascular, imunității. Mâncând un morcov pe zi, poți preveni astfel cancerul.

Legumele conțin beta-caroten și o cantitate imensă de vitamine (A, C, K, E, B8), minerale și antioxidanți. Consumând morcovi cruzi și întregi, îți vei întări gingiile.

Sfecla roșie. Această legumă conține suficiente vitamine A și C. Sfecla este bună sub toate formele: crudă, prăjită, fiartă, coaptă. În timpul tratamentului termic, practic nu își pierde proprietățile utile. Sfecla conține, de asemenea, antioxidanți, potasiu, mangan, fier, acid folic și fibre. Leguma este capabilă să normalizeze tensiunea arterială, să prevină demența și cancerul.

Cel mai puternic antibiotic natural: cum îl prepari acasă din 4 ingrediente. Luptă cu gripa și infecţiile din tot corpul

Afine. Sunt o adevărată descoperire pentru cei care doresc să-și îmbunătățească vederea. Dar beneficiile afinelor nu se limitează la asta. Afinele sunt bogate în fibre și antioxidanți, fiind capabile să reducă nivelul de colesterol rău din sânge. Pentru a obține maximum de beneficii de pe urma lor, este suficient să le adaugi zilnic în preparate: cereale, salate, iaurturi.

Nucile. Bogate în vitamine, acizi grași omega-3, antioxidanți și minerale, nucile reduc conținutul de colesterol rău din sânge, contribuie la pierderea în greutate (dacă, desigur, sunt consumate cu moderație), ameliorează inflamația și îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv. Înlocuiesc cu succes chipsurile, floricele de porumb și biscuiții. În loc de toate aceste gustări nesănătoase, consumă nuci. Poți face și un amestec din nuci, migdalele, arahidele, caju, fisticul  și adaugă-i la cereale și salate.

Făina de greieri, ce gust are și ce trebuie să știi. Pâinea produsă cu acest tip de făină, aprobată de UE

Ciocolata neagră. Aceasta nu este o legumă sau un fruct, dar beneficiile sale sunt enorme. Doar 50 de grame de o astfel de delicatesă pe zi vor ameliora multe probleme. Ciocolata neagră ajută la scăderea tensiunii arteriale, previne bolile sistemului cardiovascular, protejează pielea de daunele provocate de radiațiile ultraviolete.

Ciocolata conține fibre, fier, cupru, magneziu, seleniu și alte substanțe utile. Acest produs nu doar că aduce beneficii sănătății, dar îmbunătățește și starea de spirit.

Ovăz. Este pe bună dreptate considerat cel mai util mic dejun. Făina de ovăz este bogată în zinc, fier, fibre, vitamine B. Fulgii de ovăz îmbunătățesc digestia, normalizează zahărul din sânge și, cel mai important, te ajută să scapi de kilogramele în plus.

Pere. Aceste fructe conțin fibre solubile, antioxidanți și vitamina C, care sunt ideale pentru persoanele peste 50 de ani. În plus, perele au un gust și o aromă excelente. Ele pot fi adăugate în salatele de fructe, consumate întregi, uscate. Reține că perele sub orice formă previn diabetul.

Ceaiul care îți ia durerea de cap. Este plin de antioxidanți. Din ce să îl prepari și care este secretul pentru a-și face efectul

Cireșe. Aceste fructe de pădure conțin de 65 de ori mai multă vitamina C decât citricele. De asemenea, conțin vitaminele B și A și antioxidanți. Aceste fructe de pădure au gust acru, așa că pot fi consumate cu miere, adăugate la fulgi de ovăz și iaurt.

Cireșele sunt bune pentru sistemul digestiv, elimină colesterolul rău din organism, luptă împotriva excesului de greutate.

Caise. Aceste fructe moi și dulci sunt pline cu vitamina E, care este numită și vitamina tinereții. Prin urmare, persoanele care au împlinit vârsta de 50 de ani au nevoie de caise.

Se pot adăuga la fulgi de ovăz și alte cereale, iaurt, produse de patiserie. Caisele uscate sunt considerate o alegere excelentă pentru o gustare.

Include aceste alimente sănătoase și delicioase în dieta zilnică și vei rămâne tânăr și sănătos pentru anii următori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel