Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Zahăr. Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult
11 iul, 12:39
Consumul excesiv de zahăr poate avea efecte negative asupra sănătății. Iată cum îți dai seama dacă ai consumat prea mult. 

Experții recomandă ca oamenii să limiteze consumul de zaharuri adăugate la mai puțin de 10% din aportul caloric zilnic. Pentru un aport zilnic de 2.000 de calorii, zahărul adăugat ar trebui să reprezinte mai puțin de 200 de calorii.

Cu toate acestea, în 2015, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat ca oamenii să mănânce jumătate din această cantitate, adică nu mai mult de 5% din caloriile lor zilnice să provină din zahăr adăugat. Pentru o dietă de 2.000 de calorii pe zi, aceasta ar însemna cel mult 100 de calorii, adică cel mult 6 lingurițe.

Simptomele consumului excesiv de zahăr

Unele persoane prezintă următoarele simptome după consumul de zahăr:

Niveluri scăzute de energie: Un studiu din 2019 a constatat că la 1 oră după consumul de zahăr, participanții s-au simțit obosiți și mai puțin atenți.

Stare de spirit scăzută: Un studiu prospectiv din 2017 a constatat că aportul mai mare de zahăr a crescut ratele de depresie și tulburările de dispoziției la bărbați.

Balonare: în conformitate cu Johns Hopkins Medicine, anumite tipuri de zahăr pot provoca balonare și gaze la persoanele care au afecțiuni digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) sau suprasolicitarea bacteriană intestinală (SIBO).

 


Ştiri Recomandate

Deficiența de fier. Legătura cu îngrașarea
STUDIU: Boala care ne poate apăra de COVID-19
Colesterol: 11 alimente care îl pot reduce
Artrita, alimente care ameliorează durerea
Dr Mihaela Bilic: Fructul-desert care te ajută să slăbești!
Depresie: participarea la slujbe religioase ar putea fi o strategie de abordare a unor perioade dificile
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri