Vizitele la SJU Sfântu Gheorghe, interzise din cauza infecțiilor respiratorii

Vizitele la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe sunt interzise, din cauza numărului mare de cazuri de viroze respiratorii.

Conducerea Spitalului Judeţean de Ugenţă "Fogolyan Kristoff" din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a interzice, începând luni, vizitarea pacienţilor internaţi, pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii acute.

Măsura vine după ce, în cursul zilei de sâmbătă, a fost suspendat accesul vizitatorilor pe termen nelimitat în secţiile Neonatologie, Pediatrie, Boli Infecţioase Copii, Obstetrică şi Psihiatrie Copii.

"Începând cu data de 10 februarie se suspendă accesul vizitatorilor şi pentru restul secţiilor. Măsura este luată pentru a evita riscul de răspândire a virozelor", se arată într-o postare pe pagina de socializare a instituţiei, notează agerpres.ro.

Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, săptămâna trecută numărul virozelor respiratorii a crescut semnificativ în judeţul Covasna, cu peste 25% faţă de săptămâna anterioară, iar al pneumoniilor, cu aproape 14%.

Săptămâna trecută numărul virozelor respiratorii ajunsese la 3.267, faţă de 2.439 câte au fost în urmă cu două săptămâni, înregistrându-se peste 800 de noi cazuri.

În judeţul Covasna au fost confirmate 11 cazuri de gripă, la  Sfântu Gheorghe, în Sita Buzăului, Întorsura Buzăului şi Micfalău, dar pacienţii au manifestat forme uşoare şi doar 2% dintre aceştia au necesitat internarea în spital, spun specialiştii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel