Vitamina D2. Pericole și efecte secundare

Vitamina D2 este un tip de supliment de vitamina D care se numește și ergocalciferol. Corpul tău are nevoie de vitamina D pentru a sprijini sănătatea oaselor. Deși vitamina D este un nutrient esențial, unii oameni nu ar trebui să ia suplimente de vitamina D2, iar ergocalciferolul poate prezenta riscuri de toxicitate și poate provoca interacțiuni negative cu anumite medicamente.

Înainte de a începe să luați vitamina D2 sau orice altă formă de supliment de vitamina D, discutați cu medicul pentru a afla atât despre beneficiile posibile, cât și despre pericolele posibile.

Vitamina D este atât o vitamină esențială, cât și un hormon pe care corpul îl folosește pentru a absorbi corect calciul. Puteți obține vitamina D din expunerea pielii la lumina soarelui. Vitamina D2 este forma de vitamina D care este cea mai frecvent utilizată în suplimente și adăugată la lapte sau alimente fortificate. Aceste suplimente sunt utilizate pentru a ajuta la corectarea deficiențelor, precum și pentru prevenirea și tratarea osteoporozei. Vitamina D2 poate ajuta și în prevenirea cancerului, diabetului și hipertensiunii arteriale, precum și în tratarea tulburărilor afective sezoniere, sindromul ovarului polichistic și psoriazisului. În plus, suplimentele de ergocalciferol sunt uneori recomandate pentru a ajuta la tratarea hipoparatiroidismului, a rahitismului și a nivelurilor scăzute de fosfat din sânge, notează Livestrong.

 

Toxicitate

Unul dintre riscurile majore ale vitaminei D2 este toxicitatea. Vitamina D2 se poate acumula în corp, provocând simptome de toxicitate și niveluri ridicate de calciu în sânge. Puteți muri chiar din cauza dozelor de vitamina D2 care sunt de cinci ori mai mari sau mai mari decât aportul zilnic recomandat.

Cele mai sigure doze maxime de vitamina D2 sunt 4.000 de unități internaționale sau „UI" la majoritatea adulților și a copiilor mai mari de nouă ani. În timpul sarcinii sau în timpul alăptării, trebuie să vă limitați aportul zilnic de vitamina D la 400 UI sau mai puțin. Toxicitatea sau simptomele de supradozaj asociate cu vitamina D2 includ dureri de cap, gură uscată, greață și vărsături, constipație, somnolență, slăbiciune, dureri musculare și osoase, modificări ale ritmului cardiac, confuzie, leșin și un gust metalic în gură.

pericolele

Vitamina D2 poate reprezenta, de asemenea, pericole pentru persoanele care au anumite afecțiuni medicale, precum cele cu sindrom de malabsorbție, hipervitaminoză și hipercalcemie. Dacă aveți hiperparatiroidism sau sarcoidoză, trebuie să discutați cu medicul înainte de a lua ergocacliferol sau orice altă formă de vitamina D.

Interacțiunile medicamentoase

Dacă luați blocanți ai canalelor de calciu, administrarea suplimentelor de vitamina D2 ar putea inhiba efectele medicamentelor. Ergocalciferolul poate interacționa negativ cu diureticele tiazidice, ceea ce duce la niveluri excesive de calciu în sângele tău. Uleiul mineral, care este uneori luat ca laxativ, poate interfera cu absorbția ta de vitamina D2. Interacțiunile adverse pot apărea, de asemenea, cu luarea de vitamina D2 în timp ce luați steroizi precum prednison, sucralfat sau carafat, și digoxină sau digitalis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel