Virusul care dă COVID-19, bombă în creier. Neurochirurgul Vlad Ciurea: Mă îngrozesc!

Creier
COVID-19 i-a atacat creierul, nu plămânii cum era de așteptat, managerului Spitalului Județean Vaslui. Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat, la DC News, cum a fost posibil așa ceva și cât de gravă este situația

Psiholog de profesie, managerul Spitalului Județean Vaslui, în vârstă de 43 de ani, s-a izolat acasă cu fiul său, unul dintre tinerii din grupul adus de la Costinești, infectat cu coronavirus. Și-a monitorizat singură saturația sângelui, neștiind că, în cazul său, virusul i-a atacat creierul. Fiul său a găsit-o în stare de inconștiență, în comă.

„Modificări majore în creier”

Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a declarat, pentru DC News, că nu e un caz rar acesta în care virusul atacă creierul. El a amintit că, după gripa spaniolă, au fost remarcate „o grămadă de fenomene neurologice”. 

„Căderea este bruscă, pentru că nu avem date încă despre acest virus să putem spune că se duce numai în dreapta, numai în stânga sau numai în centrul creierului. Din nefericire, sunt tipuri de cinci leziuni dovedite, în momentul de față, la nivelul creierului”, a explicat Vlad Ciurea. 

Care sunt aceste tipuri de leziuni, ce s-a întâmplat exact în cazul de la Vaslui și ce șanse de recuperare are managerul, aflați din DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel