Vinul fiert cu scorțișoară, o băutură delicioasă, dar periculoasă. 5 efecte ADVERSE

Vinul fiert cu scorțișoară, o băutură delicioasă, dar periculoasă. 5 efecte ADVERSE, FOTO pexels
Vinul fiert cu scorțișoară este o băutură delicioasă, care ne încălzește pe timp de iarnă. Însă, pe cât este de gustoasă, pe atât de dăunătoare poate fi pentru sănătate. 

Deoarece vinul fiert este făcut cu o cantitate mare de zahăr, poate duce la creșterea în greutate. 

Cel mai utilizat vin fiert este cel roșu. Potrivit medicului Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, persoanele care prezintă un nivel ridicat de trigliceride, cei care suferă de migrene, persoanele care încearcă să slăbească şi femeile gravide nu trebuie să consume vin roșu.

“Vinul conţine de asemenea, calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiaacă şi dependenţă”, explică Marina Grigore. 

5 efecte adverse al consumului de vin fiert cu scorțișoară 

 

1. Te îmbată mai repede

Băuturile calde sunt absorbite foarte rapid de corpul uman, se duc repede din stomac în intestine şi de acolo trec direct în sânge. 

2. Te îngrașă

Te poți trezi cu kilograme în plus, din cauza zahărului pus în vinul fiert. 

3. Îți dă dureri de cap

Băuturile care conţin zahăr pot să fermenteze în stomac şi de aceea provoacă dureri de cap. 

4. Dă frisoane

O cantitate mai mare de vin fiert nu te încălzește, așa cum ai fi crezut. Efectul este exact invers! Etanolul pe care îl conţine dilată vasele de sânge din piele, căldura fiind eliminată mai repede.

5. Pătează dantura

Dincolo de cafea sau Coca-Cola, și vinul roșu fiert pătează dantura, din cauza coloranţilor care se găsesc în cojile boabelor de struguri. Acestea se separă în momentul fierberii şi se depun pe dinţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel