Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
În ultimii 19 ani, Victoza este primul medicament fără insulină aprobat de FDA pentru a trata diabetul zaharat de tip 2 la copii și adolescenți, după metformina care a fost aprobată pentru uz pediatric în 2000. Victoza a fost aprobat, inițial, pentru tratarea pacienților adulți cu diabet zaharat de tip 2 începând cu anul 2010.
Eficacitatea și siguranța Victoza pentru reducerea glicemiei la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 a fost studiată în mai multe studii controlate cu placebo la adulți și un studiu controlat cu placebo cu 134 de copii și adolescenți cu vârsta de 10 ani și peste, timp de peste 26 de săptămâni. Aproximativ 64% dintre pacienții din studiul pediatric au prezentat o reducere a hemoglobinei A1c (HbA1c) sub 7% în timpul tratamentului cu Victoza, comparativ cu doar 37% dintre aceștia care au obținut aceste rezultate cu placebo.
HbA1c este un test de sânge care este efectuat în mod obișnuit pentru a evalua cât de bine este controlat diabetul unui pacient, iar un număr mai mic indică un control mai bun al bolii. Aceste rezultate au apărut indiferent dacă pacientul a luat, de asemenea, insulină în același timp. Pacienții adulți care au luat Victoza cu insulină sau alte medicamente care cresc cantitatea de insulină pe care organismul o produce (de exemplu, sulfoniluree) pot prezenta un risc crescut de hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge). Între timp, pacienții copii și adolescenți cu vârsta de 10 ani și peste, tratați cu Victoza, au avut un risc mai mare de hipoglicemie, indiferent dacă au luat alte tratamente pentru diabet.
Informațiile de prescriere pentru Victoza includ o avertizare cutie care sfătuiesc profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții despre riscul crescut de neoplasm tiroidiean cu celule C. Din acest motiv, pacienții care au avut sau au membri de familie care au avut vreodată carcinom tiroidian medular (MTC) nu ar trebui să utilizeze Victoza și nici pacienții cu afecțiuni endocrine numiți sindromul neoplaziei endocrine de tip 2 (MEN 2), notează experții FDA.
În plus, persoanele care au o reacție anterioară de hipersensibilitate gravă la Victoza sau la oricare dintre componentele produsului nu trebuie să utilizeze medicamentul injectabil.
Victoza poartă, de asemenea, avertismente pentru pancreatită, hipoglicemie când este utilizată în asociere cu alte medicamente, inclusiv insulină și sulfoniluree, disfuncție sau insuficiență renală, hipersensibilitate și boală acută a vezicii biliare. Cele mai frecvente efecte secundare sunt greața, diareea, vărsăturile, apetitul scăzut, indigestia și constipația.
În Europa, Victoza este aprobată deocamdată doar pentru tratamentul adulților. Informații despre medicament AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...