Victor Costache, Cazul medicilor infectaţi de la Suceava: A fost un accident. Ce măsuri au fost luate

Dr Victor Costache. Foto: DC Medical
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, marţi seara, că situația numărului mare de cazuri de medici infectați cu noul coronavirus, la Suceava, a fost „un accident”. 

"Avem în total peste 100 de paturi de terapie intensivă şi în jur de 2.000 de paturi de secţie. Urmează o serie de spitale de fază 2, sunt spitale de penumologie, la care se adaugă spitale care sunt identificate la fiecare judeţ. Sper să ajungem la un plus de 4 – 5.000 de paturi în spitale fază 1 şi fază 2, să evităm contactul între pacienţii COVID-19 şi non-COVID-19. În urma accidentului de la Suceava am luat această măsură luni, în care, timp de două săptămâni, orice intervenţie invazivă programată şi consultaţii să fie oprite în spitalele româneşti, pentru a se putea creşte stocurile şi proteja personalul medical", a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel