Vești îmbucurătoare despre vaccinul COVID Johnson & Johnson. Ce dezvăluie ultimele STUDII

Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vești îmbucurătoare despre vaccinul COVID Johnson & Johnson.

Vaccinul COVID-19 cu doză unică Johnson & Johnson s-a dovedit sigur și a generat un răspuns imun promițător la voluntari în fazele I și II ale studiilor clinice, potrivit datelor studiilor publicate în Jurnalul de Medicină New England.

Dacă studiile clinice din fază III au succes, compania spune că intenționează să solicite în curând autorizația FDA pentru vaccin. Vaccinul Johnson & Johnson ar avea avantaje logistice față de vaccinurile cu două doze Pfizer și Moderna utilizate în prezent, deoarece are nevoie doar de o singură injectare și nu trebuie transportat la temperaturi extrem de reci.

Aproximativ 800 de voluntari din două grupe de vârstă, 18-55 și 65 de ani și peste, au primit vaccinul Johnson & Johnson sau un placebo.

Studiile au demonstrat că anticorpii împotriva COVID-19 au fost găsiți, după 29 de zile, la 90% dintre voluntarii care au primit vaccinul și 100% la voluntarii din grupa de vârstă 18-55, după 57 de zile. Acești anticorpi au rămas stabili, după 71 de zile, în grupul mai tânăr de voluntari. 

Unii voluntari din grupa de vârstă 18-55 au primit, de asemenea, două doze de vaccin, la distanță de 56 de zile. Acest lucru a produs „o creștere de peste două ori a anticorpilor împotriva COVID-19”, au spus reprezentanții Johnson & Johnson într-o declarație.

Compania speră să lanseze rezultate la sfârșitul lunii ianuarie din studiile clinice ale fazei III, care au implicat aproximativ 45.000 de voluntari. Această fază ar arăta dacă vaccinul este eficient în protejarea persoanelor împotriva infecției sau simptomelor COVID-19.

„Dacă vaccinul cu doză unică se dovedește a fi sigur și eficient, compania va prezenta o cerere de autorizare urgentă către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente la scurt timp.”, a spus Johnson & Johnson într-un comunicat, scrie WebMD Health

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel