Vertex Pharma cumpără Alpine Immune cu 4,9 miliarde de dolari. Tratamentul revoluționar pe care-l va avea și care poate trata boli de rinichi și boala celulelor secerătoare

Foto: Freepik @pixel-shot.com
Vertex Pharma cumpără Alpine Immune cu 4,9 miliarde de dolari. Tratamenele revoluționare la care va avea acces și bolile pe care le pot trata.

Vertex Pharmaceuticals va cumpăra Alpine Immune Sciences pentru aproximativ 4,9 miliarde de dolari în numerar, obținând astfel acces la tratamentul firmei de biotehnologie pentru o boală autoimună a rinichilor, au anunțat companiile, scrie Reuters.

Tranzacția evaluează fiecare acțiune a Alpine la 65 de dolari, reprezentând o primă de aproximativ 67% față de închiderea acțiunilor de marți, cu o zi înainte ca Bloomberg News să anunțe că firma ia în considerare opțiuni după ce a atras interesul pentru preluare.

Dezvoltatorul de terapii genetice va avea acum acces la povetaciceptul Alpine, care se află în stadiul de dezvoltare intermediar pentru tratamentul nefropatiei IgA (IgAN) și va fi evaluat într-un studiu în stadiu avansat în a doua jumătate a anului 2024.

Povetacicept acționează prin direcționarea unor tipuri de proteine numite BAFF și APRIL, care împreună contribuie la dezvoltarea mai multor boli autoimune și anticorpi.

IgAN, care apare atunci când aglomerări de anticorpi se depun în rinichi, afectează aproximativ 130.000 de persoane în Statele Unite, potrivit companiilor.

În prezent, Vertex are aprobare din partea Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente pentru tratamentele fibrozei chistice, o afecțiune genetică rară care afectează în principal plămânii, și două tipuri de afecțiuni ale sângelui, și anume boala celulelor secerătoare și beta talasemia dependentă de transfuzii.

Alpine a precizat într-un document depus că ar putea fi obligată să plătească Vertex o taxă de 173 de milioane de dolari la rezilierea tranzacției, care este aprobată de consiliile de administrație ale ambelor companii și care ar trebui să se încheie în al doilea trimestru al anului 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel