Vasectomia, legătură cu cancerul de prostată? Studii

Disfuncția sexuală
Vasectomia ar putea avea o legătură cu cancerul de prostată, este concluzia unui studiu. Datele, însă, nu sunt o dovadă certă a faptului că vasectomia ar putea fi cauza acestei afecțiuni.

Vasectomia este asociată cu un risc ușor mai mare de cancer de prostata agresiv, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Oncology. Cercetătorii au revizuit datele de sănătate pentru mai mult de 49.000 de bărbați, care acoperă perioada din 1986 până în 2010.

Este cel mai lung și cel mai mare studiu până în prezent, despre presupusa legătură dintre vasectomie și cancer de prostată.

Aproximativ 25% dintre bărbații din studiu au prezentat vasectomii. În comparație cu bărbații care nu aveau vasectomii, au fost cu aproximativ 20% mai mare riscul de a avea un cancer de prostată agresiv (foarte posibil să se răspândească) sau letal. Numărul efectiv de bărbați afectați a fost, însă, mic.

Studiul nu dovedește legătura de cauzalitate

Studiul a identificat trei tipuri de cancer agresiv la 1.000 de oameni care aveau o vasectomie.

Vasectomia rămâne o procedură obișnuită contraceptivă pentru bărbați și este puțin probabil ca acest studiu să determine oamenii să nu mai facă acest lucru. De asemenea, studiul nu dovedește că vasectomia provoacă cancer și nici nu explică cum poate face acest lucru.

Este, de asemenea, posibil ca bărbații care au vasectomie să se gândească să meargă la medicul urolog mai devreme în viață, decât alți bărbați și, prin urmare, ar fi probabil să facă un screening pentru cancer și să fie diagnosticați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel