Vârfuri despicate, cum le elimini fără să le tai. Trucurile bunicii

Vârfuri despicate - Foto: Freepick @benzoix
Vârfurile despicate pot fi eliminate fără să le tai, cu doar câteva trucuri. Îngrijirea părului este o prioritate pentru toți, mai ales când părul e uscat.

Vârfurile despicate pot fi eliminate fără să le tai, atunci când nu vrei să renunți la lungimea părului tău. Utilizarea uscătorului și a substanțelor chimice ar putea usca și deteriora părul. În plus, pot cauza încă o problemă care îi afectează multe persoane, și anume cea a vârfurilor despicate. În special, sunt afectate persoanele care au părul lung.

Călcâie crăpate, tălpi uscate, cauze și remedii. Patru soluții geniale de făcut acasă. Trebuie să încerci trucul cu banane

Există mai multe metode cu care poți preveni acest disconfort, dar și tot atâtea remedii pentru a-l elimina. De fapt, puteți încerca să eliminați problema înainte de a merge la coafor. Există mai multe trucuri care te ajută în această misiune.

Mai întâi, încercă să recunoști vârfurile despicate. Primele semne sunt nodurile care se formează atunci când îți perii  părul. Părul lung cu siguranță are vârfuri despicate. 

Problema are mai mulți factori declanșatori. Unul dintre ei este lipsa severă de fier, care poate fi ameliorată cu alimentele potrivite. O dietă proastă și fumatul ar putea fi alte cauze pentru apariția vârfurilor despicate. 

De ce să nu mănânci noaptea. Care sunt riscurile la care te expui

Utilizarea constantă a uscătorului de păr sau a plăcii de îndreptat părul se numără și ele printre cauzele apariției vârfurilor despicate. În cele din urmă, expunerea excesivă la soare, clorul din apă și sarea ar putea înrăutăți starea podoabei capilare.

Cum să elimini vârfurile despicate fără să e tai

 

În timpul toamnei este important să ai grijă de podoaba capilară, folosind măști naturale, făcute în casă.

Pentru prima mască ai nevoie de foarte puține ingrediente, disponibile în bucătărie:  2 linguri de ulei de măsline, 1 ou și linguri  de oțet de mere. Într-un bol, bate oul, adăugă uleiul și oțetul și amestecă bine. Compoziția obținută se încălzește apoi la bain-marie și se aplică caldă pe vârfurile părului. Lasă să acționeze cel puțin 30 de minute și spală-ți părul cu șamponul tău.

Mască pentru păr mai puternic. Adaugă  2 linguri și jumătate de miere și 3 linguri de ulei de măsline într-un castron. Amestecă ambele ingrediente și aplică masca pe păr. Lasă să acționeze 25 de minute. Spală-te apoi cu cu un șampon potrivit  pentru părul uscat.

În plus, pentru a evita apariția vârfurilor despicate, nu te spăla pe cap cu apă  prea fierbinte și să seta uscătorul de păr la temperaturi ridicate. Nu te pieptăna dacă părul este ud.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău se va transforma

 

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon, dacă vrei să rezolvi problema părului fragil. Sub influența multor factori, părul își pierde aspectul îngrijit.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon dacă vrei un păr frumos și sănătos. Sub influența mai multor factori externi și interni, părul nostru își poate pierde aspectul îngrijit și chiar începe să cadă.  

Podoaba capilară are neapărat nevoie de ajutor. Cu toate acestea, nu este deloc necesar să cauți salvarea în saloanele de înfrumusețare, deoarece și îngrijirea la domiciliu face față perfect acestei sarcini.

Puteți începe cu puțin și anume cu șamponul. Schimbarea este mică, dar beneficiul este vizibil, informează Ukr.Media.

Vezi și: Elimină pungile de sub ochi în 5 minute: iată câteva metode simple și eficiente

Vei avea nevoie de:

- orice ulei esențial (după preferințe)

- suc sau gel de aloe vera

- sare de mare fină

- pudră de ghimbir.

Sarea de mare conține peste 60 de oligoelemente importante care saturează rădăcinile părului și le întăresc, inclusiv potasiu, calciu, iod și multe altele.

Ghimbirul activează fluxul de sânge către foliculii de păr, ceea ce previne căderea părului și accelerează creșterea părului. De asemenea, ghimbirul face părul mai neted și mai ușor de pieptănat.

Părul, mai sensibil toamna. De ce pierdem mai multe fire la schimbarea anotimpului

În cele din urmă, aloe vera conține vitamine, aminoacizi și enzime, care refac structura părului, hidratează scalpul și normalizează procesele metabolice.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău va fi mai sănătos. Produsul îi va da volum și va preveni căderea firelor. În plus, va stimula creșterea părului. Rezultatul este vizibil după 3 aplicări. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel