Vaccinarea anti-COVID, extinsă la 90% din centrele de vaccinare din țară

Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare
Vaccinarea împotriva COVID-19 se extinde la 90% din centrele de vaccinare din țară, dintre cele 370 de centre care sunt destinate personalului medical.

Vaccinarea împotriva COVID-19 se extinde, începând de azi, la 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din țară, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Până în prezent, 13.200 de persoane au fost vaccinate până în prezent, activitatea de vaccinare fiind începută într-un număr ic de centre de vaccinare, doar 10 în prima fază, apoi la 47 dintre centre, a mai spus Valeriu Gheorghiță.  „Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi ulterior au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare. Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (...) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel