Vaccin - autism. Copiii vaccinați dezvoltă autism?

Există mame care susţin că, după vaccinare, copiii lor au făcut autism. Există o legătură între cele două momente?

"Autismul este de obicei diagnosticat cam la aceeaşi vârstă la care copiii primesc vaccinurile de rutină, uneori chiar la o zi sau două după administrarea vaccinului. Este o eroare logică foarte răspândită să considerăm că, dacă două evenimente se succed, primul trebuie să fi fost cauza care l-a produs pe al doilea

Pentru a demonstra teoria că vaccinurile provoacă autism, cineva ar trebui să demonstreze că acei copii care sunt vaccinaţi au şanse mai mari să facă autism, în comparaţie cu copiii care nu sunt vaccinaţi. Până acum, nimeni nu a demonstrat acest lucru", scrie proimunizare.ro.

Din cel puţin 10-12 studii, concepute special, niciunul nu a reuşit să stabilească vreo conexiune între vaccinuri şi autism. Institute of Medicine a ajuns la concluzia că nu oferă dovezi plauzibile în sprijinul teoriei că vaccinurile ar provoca autism.

Citește și: Ce conțin vaccinurile. Substanțe toxice, dezinformare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel