Vaccin antigripal, circa 21.000 de doze primite în Hunedoara

Vaccin
DSP Hunedoara a primit 70% din totalul dozelor de vaccin antigripal solicitate Ministerului Sănătății.

Vaccin, Hunedoara. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a primit 70% din totalul celor peste 31.200 de doze de vaccin antigripal solicitate Ministerului Sănătăţii pentru acest sezon rece, până acum fiind imunizate împotriva gripei peste 7.400 de persoane.

"Campania de vaccinare antigripală gratuită a demarat în judeţul Hunedoara. Până la această oră s-au primit trei tranşe de vaccin antigripal sezonier, adică 21.860 de doze din cele 31.230 repartizate de Ministerul Sănătăţii", a informat vineri medicul-şef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău, potrivit Agerpres.

Conform datelor oficiale, 7.446 de persoane din judeţul Hunedoara au fost vaccinate de la începutul campaniei de imunizare din acest an. Nu au fost depistate persoane suspecte de gripă. În ceea ce priveşte infecţiile acute respiratorii, în ultima săptămână de raportare în judeţul Hunedoara au fost consemnate 1.283 de cazuri, dintre care 280 au fost pneumonii, iar pentru 130 de bolnavi a fost nevoie de internare în spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel