Un sfert dintre copiii sub opt ani cu autism nu sunt diagnosticați

Autism
Un sfert dintre copiii sub opt ani cu tulburare a spectrului autist nu este diagnosticat. Aceasta este prima condiție și este esențială pentru îmbunătățirea calității vieții.

O pătrime dintre copiii cu vârsta sub opt ani cu tulburare a spectrului de autism - majoritatea negri sau hispanici - nu sunt diagnosticați, ceea ce este esențial pentru îmbunătățirea calității vieții.

Rezultatele, publicate în revista Autism Research arată că, în ciuda creșterii gradului de conștientizare cu privire la autism, acesta este încă subdiagnosticat, în special la persoanele negre și hispanice, a declarat co-autorul studiului Walter Zahorodny, profesor asociat la Rutgers New Jersey Medical School și director al New Jersey Autism Study, care a contribuit la cercetare.

Cercetătorii au analizat educația și evidența medicală a 266.000 de copii care aveau opt ani în 2014, căutând să stabilească câți dintre cei care au prezentat simptome ale tulburării nu au fost diagnosticați clinic sau nu au primit servicii de îngrijiri medicale.

Din cei aproape 4.500 de copii identificați, 25 la sută nu au fost diagnosticați. Majoritatea erau de sex masculin, negri sau hispanici, cu deficiențe în abilități mentale, abilități sociale și activități de viață de zi cu zi care nu erau considerați cu dizabilități.

Diagnosticare întârziată

"Pot exista diverse motive pentru disparitate, de la barierele de comunicare sau culturale între părinții minoritari și medici, până la anxietatea față de procesul complicat de diagnostic și teama de stigmat", a spus Zahorodny, "De asemenea, mulți părinți ai căror copii sunt diagnosticați mai târziu consideră adesea că e o problemă comportamentală sau medicală, mai degrabă decât la o problemă de dezvoltare."

Screeningul tuturor copiilor de vârstă preșcolară și de vârstă școlară pentru autism ar putea ajuta la reducerea disparităților în diagnostic, a spus Zahorodny. În plus, clinicienii pot depăși barierele de comunicare folosind imagini și / sau angajând persoane care îndrumă pacienții, pentru a ajuta familiile să înțeleagă procesul de diagnostic, rezultatele testelor și recomandările de tratament.

Statele pot contribui la îmbunătățirea accesului la îngrijire, solicitând companiilor de asigurări să acopere serviciile de intervenție timpurie atunci când un copil este prima dată expus riscului, în loc să aștepte un diagnostic, a spus el.

Cercetarea a fost realizată prin intermediul rețelei de monitorizare a autismului și dezvoltării dizabilităților, un program de supraveghere finanțat de centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor care urmărește prevalența tulburării de dezvoltare în 11 state: Arizona, Arkansas, Colorado, Georgia, Maryland, Minnesota, Missouri, New Jersey, Carolina de Nord, Tennessee și Wisconsin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel