Un medic cu cancer terminal a spus cele 3 lucruri pe care orice bolnav ar trebui să le facă înainte de moarte: Este cel mai important

Foto: TikTok Kim @cancerpatientmd
Un medic diagnosticat cu cancer în stadiu terminal a vorbit despre cele trei lucruri pe care toată lumea ar trebui să le facă înainte de moarte.

Un medic rezident celebru pe TikTok a împărtășit experiențele sale ca pacient diagnosticat cu cancer și ca profesionist medical.

Diagnosticată cu sarcom metastatic, Kim a vorbit despre despre viața cu acest diagnostic și cu pregătirea pentru moarte.

Înainte de toate, sarcomul este un tip de cancer care se dezvoltă în țesuturile conjunctive ale corpului, cum ar fi oasele, mușchii, cartilajele, țesutul adipos, tendoanele și ligamentele.

Este o formă rară de cancer, reprezentând aproximativ 1% din toate cazurile de cancer la adulți.

Sarcomul poate să apară în orice parte a corpului, însă cele mai frecvente locuri de apariție includ oasele picioarelor și brațelor, țesutul moale din jurul articulațiilor, precum și abdomenul și toracele.

Revenind la povestea medicului și la video-ul publicat pe TikTok, aceasta a subliniat trei aspecte cruciale ale pregătirii pentru moarte și a oferit o perspectivă profundă.

Primul sfat esențial este să vizitați un avocat competent pentru a redacta un testament. Această acțiune nu doar că ar clarifica dorințele tale de după moarte, ci ar putea reduce confuzia și posibilele conflicte dintre cei dragi. Astfel, te asiguri că ultimele tale dorințe sunt respectate cu exactitate.

Al doilea pas important menționat de medic implică documentarea tuturor conturilor bancare, datoriilor și activelor într-un mod accesibil pentru cei apropiați.

Astfel, medicul a simplificat gestionarea resurselor financiare pentru soțul său, pregătindu-se pentru eventualitatea morții sale.

Cel de-al treilea sfat pe care îl dă medicul este poate cel mai important. Mai exact, este vorba despre discuțiile sincere pe care ar trebui să le ai cu cei dragi despre îngrijirea la sfârșitul vieții.

Potrivit ei, "este vorba despre tipurile de intervenții pe care aș fi dispus și nu să le accept".

Acest dialog profund și dificil implică exprimarea clară a preferințelor privind tratamentul medical și intervențiile.

În paralel cu aceste aspecte practice, medicul diagnosticat cu cancer terminal a evidențiat și dimensiunea emoțională a vieții cu o boală incurabilă.

"În general, spiritul și emoțiile mele sunt într-un loc bun în acest moment. Încerc să găsesc ceva pentru care să fiu recunoscătoare în fiecare zi. Cred că a avea recunoștință față de această viață este o modalitate foarte bună de a mă simți conectat și de a fi în momentul prezent", a spus ea.

Practicând recunoștința zilnică și acceptând sprijinul comunității sale, ea găsește echilibrul și puterea de a rămâne conectată la viață și de a face față provocărilor cu demnitate și încredere.

Mai mult, mesajul transmis de acest medic nu este doar despre pregătirea administrativă pentru moarte, ci și despre grija de sine și de ceilalți în fața inevitabilului.

Ultimul lucru pe care medicul îl face pentru a rămâne sănătoasă din punct de vedere emoțional este accepte sprijinul celor care o iubesc, inclusiv a comunității sale de pe TikTok.

"Sunt foarte norocoasă să am o comunitate remarcabilă în spatele meu și acești oameni sunt alături de mine în fiecare zi", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel