Radiografiile și radiațiile din...
Uleiul de susan a fost folosit de sute de ani ca remediu natural pentru vindecarea unor leziuni. Este extras din semințele de susan, apreciate pentru conținutul lor ridicat de calciu și lipide benefice.
Uleiul de susan poate fi folosit în bucătărie ca și condiment, dar și ca remediu de frumusețe și sănătate, în special pentru piele și păr, datorită bogăției ingredientelor active.
Uleiul de susan este considerat un ulei deosebit de bogat în vitamine. Beneficiile uleiului de susan sunt următoarele:
- combate diferite tipuri de microorganisme;
- este eficient împotriva unor agenți patogeni care pot ataca pielea și pot provoca infecții fungice, precum și împotriva stafilococului și streptococului;
- este un antiinflamator natural potrivit pentru îngrijirea și protecția pielii.
Uleiul de susan este ușor absorbit de corpul nostru, fiind bogat în vitamine (vitamina A, vitamina E și vitaminele B) și antioxidanți.
Prezența vitaminelor A, E și B, dar și al altor elemente precum seleniul, îl fac un produs natural cu puternice calități antioxidante.
Uleiul de susan este bogat în săruri minerale, în special magneziu, fosfor și calciu, care reglează dezvoltarea celulară.
De asemenea, uleiul de susan este bogat în acizi grași nesaturați (Omega 6 și Omega 9)
O caracteristică importantă a acestui ulei este că este stabil, adică nu riscă să devină rânced, dacă este păstrat la temperatura camerei, așa cum se poate întâmpla în cazul uleiului de in.
Uleiul de susan este un remediu foarte versatil și puteți experimenta eficacitatea acestuia în următoarele cazuri:
- arsuri solare;
- piele uscată a feței;
- riduri;
- acnee;
- protecție naturală a pielii în timpul expunerii la soare;
- masaje energizante;
- controlul bacteriilor care cauzează mătreața;
- vindecare rapidă și protecție împotriva zgârieturilor și abraziunilor;
- calmează erupțiile cutanate în caz de eczemă.
Când este folosit ca aliment, uleiul de susan poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge.
Uleiul de susan este deosebit de benefic pentru piele, deoarece este bogat în antioxidanți care ajută la contracararea acțiunii radicalilor liberi. Aplicarea uleiului de susan direct pe piele poate preveni melanomul.
Dacă nu vă place aroma uleiul de susan, îl puteți folosi diluat în alte uleiuri mai delicate, precum uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba.
1. Remediu ayurvedic. Uleiul de susan este unul dintre principalele remedii benefice sugerate de Ayurveda, medicina tradițională indiană. Ayurveda recomandă masarea întregului corp cu ulei de susan. Efectul său asupra pielii este purificator și ajută la prevenirea infecțiilor.
2. Ulei de masaj cu ghimbir. Cu ulei de susan și ghimbir se poate prepara un ulei de masaj pentru corp, care ameliorează durerile musculare. Trebuie să folosiți o jumătate de cană de ulei de susan și o jumătate de cană de suc proaspăt de ghimbir. Ghimbirul trebuie ras printr-o răzătoare fină și stors prin pânză pentru a obține sucul. Sucul de ghimbir și uleiul de susan se amestecă în cantități egale pentru a obține uleiul de masaj.
4 vitamine care nu trebuie suplimentate. În ce alimente le găsiți și care sunt dozele recomandate
3. Exfoliant cu ulei de susan. Un exfoliant delicat pentru față sau pentru corp poate fi făcut folosind două ingrediente simple: ulei de susan și amidon de orez. Amestecați o lingură de ulei de susan cu o jumătate de lingură de amidon de orez. Amestecul obținut trebuie masat ușor în piele și apoi clătiți, mai întâi, cu apă caldă și apoi cu apă rece.
4. Tratamentul picioarelor. Uleiul de susan este foarte util pentru catifelarea zonelor aspre ale picioarelor si pentru obținerea unui efect deodorant plăcut. Amestecați o lingură de ulei de susan cu 5 picături de ulei esențial de mentă. Aplicați remediul pe picioare, puneți-vă șosete de bumbac și lăsați-l să acționeze peste noapte. Dimineața, pielea va fi catifelată.
5. Îngrijirea părului. Uleiul de susan este deosebit de eficient în îngrijirea părului uscat. Se aplică câteva picături pe părul uscat, pentru a obține un efect de hrănire. Masați scalpul cu ulei de susan, pentru a elimina mătreața.
Coriandru, sursă importantă de vitamina A și K. La ce trebuie să fiți atenți când îl consumați
6. Contribuie la regenerarea țesuturilor inflamate. Uleiul de susan contribuie la buna sănătate a dinților și a gingiilor, ajutând la regenerarea țesuturilor inflamate. În acest scop, se folosește o lingură de ulei de susan, imediat ce te trezești dimineața.
7. Ameliorează ridurile. Pentru un efect antirid puteți aplica zilnic o cantitate mică de ulei de susan pe față. Proprietățile sale antioxidante vor ajuta pielea să lupte împotriva îmbătrânirii, oferindu-i elasticitate și luminozitate.
8. Mască de frumusețe. Persoanele cu tenul gras pot folosi uleiul de susan în combinație cu argila pentru a face o mască de înfrumusețare care poate regla excesul de sebum și poate purifica pielea.
9. Ameliorează arsurile solare. Pentru a-i spori puterea, uleiul de susan se amestecă cu o lingură de gel de aloe vera sau cu o linguriță de ulei de gălbenele.
10. Ameliorează durerile musculare. Uleiul de susan poate fi aplicat după baie sau duș pentru a calma tensiunea musculară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...