Uleiul de cocos, mai puțin sănătos decât ai crezut: ATENȚIE, crește colesterolul LDL

Experții atrag atenția că uleiul de cocos nu este chiar atât de sănătos cum se crede

Datorită strategiilor de marketing, uleiul de cocos este prezentat ca un aliment sănătos, astfeș că mulți oameni consideră această grăsime solidă, albă, un aliment sănătos și îl consumă liniștiți.

Dar o nouă analiză confirmă ceea ce spun experții în nutriție de ani de zile: uleiul de cocos crește colesterolul LDL dăunător (un factor bine-cunoscut al bolilor de inimă) mult mai mult decât alte uleiuri vegetale.

Studiul, publicat online de revista Circulation, a reunit rezultatele a 16 studii care au implicat un total de 730 de persoane. Cele mai multe dintre studii au durat una până la două luni și au comparat consumul de ulei de cocos cu cel al altor grăsimi, inclusiv alte uleiuri vegetale, cum ar fi uleiurile de soia, șofranul, canola și uleiurile de măsline.

În comparație cu aceste uleiuri vegetale, uleiul de cocos a crescut colesterolul LDL cu 10 puncte, în medie.

Un editorial care însoțește studiul afirmă „În practica culinară, uleiul de cocos nu trebuie folosit ca ulei de gătit obișnuit, deși poate fi folosit cu moderație pentru aromă sau textură”.

Uleiul de cocos, util în cosmetică

Dacă nu este chair atât de indicat în alimentație, uleiul de cocos poate fi, în schimb, foarte bun de folosit încosmetică. Uleiul de cocos poate fi destul de util pentru a vă face buzele moi, fragede și lucioase. Oferă umezeală buzelor, înmoaie pielea uscată și o hrănește. Luați câteva picături de ulei pe degete și aplicați-l pe buzele uscate și crăpate. Lăsați-l să acționeze câteva minute și apoi spălați-l cu apă.

De asemeena, poate avea un rol important în reducerea mătreții. Două linguri de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos amestecate cu piure de banane pot vindeca scalpul fulgios și gras. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel