Ulei de arbore de ceai: 6 moduri ingenioase de a-l folosi

Uleiul esențial de arbore de ceai provine din regiunile Australiei, unde arborele de ceai a fost folosit în principal de către aborigeni pentru proprietățile sale împotriva febrei, congestiei și frigului. Astăzi, uleiul său este recunoscut ca antiviral, antiseptic și antifungic și este excelent pentru problemele pielii. 

1. Previne infecțiile

Pentru tratarea rănilor benigne, uleiul esențial de arbore de ceai este deosebit de eficient datorită acțiunii sale de vindecare. Acest studiu dovedește puterea uleiului și arată că ar trata acneea, dermatita seboreică și ar accelera vindecarea rănilor. 

2. Contribuie la lupta împotriva bacteriilor

Potrivit unui studiu, s-a demonstrat că uleiul de arbore de ceai are capacitatea antifungică de a inhiba creșterea anumitor ciuperci.

Mai mult, chiar dacă unele bacterii sunt rezistente la antibiotice, acest ulei esențial luptă cu ele. În plus, tratează un număr mare de ciuperci patogene. 

3. Este eficient împotriva acneei

Uleiul de arbore de ceai ar fi o alegere bună în tratarea acneei, este concluzia acestui studiu publicat în Jurnalul Medical al Australiei.

4. Este eficient împotriva mătreții

Uleiul de arbore de ceai ar proteja împotriva mătreții. Conform concluziilor unui studiu, o doză de 5% din uleiul esențial al acestui copac ar încetini acțiunea unei ciuperci numite Pityrosporum ovale care generează adesea mătreață.

5. Acționează împotriva leziunilor orale

Uleiul de arbore de ceai ar fi eficient împotriva bacteriilor care cauzează leziuni orale (afte bucale), după cum se arată în acest studiu.

Cu toate acestea, evită să înghiți acest ulei esențial pur, deoarece este toxic, spre deosebire de pastele de dinți cu ulei esențial de arbore de ceai. Motivul este că acestea conțin o doză foarte mică de arbore de ceai.

6. Acționează împotriva păduchilor

Substanțele conținute de uleiul esențial de arbore de ceai ar acționa împotriva păduchilor, așa cum sugerează această cercetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel