Tulpina indiană a COVID a fost depistată în Grecia

Coronavirus. Foto: Pixabay
Un caz al tulpinii indiene a COVID-19, responsabilă pentru un focar epidemic în India, a fost depistat în Grecia.

Un caz al variantei indiene a COVID-19, responsabilă pentru un focar epidemic în India, a fost depistat în Grecia, au anunţat duminică autorităţile sanitare din această ţară. Organismul naţional de sănătate publică (Eody) a declarat într-un comunicat că "un eşantion pozitiv (...) al variantei dominante în India" a fost detectat "la o femeie străină, de 33 de ani, care locuieşte în Attica şi care făcuse o călătorie în Dubai pe 4 aprilie". 
"Acesta este primul caz al variantei indiene detectat în Grecia", a declarat o sursă din Ministerul grec al sănătăţii, sub acoperirea anonimatului. Eody a precizat că atunci când a părăsit Dubaiul, femeia a prezentat un "test PCR negativ".

Cazul a fost detectat în timpul testării masive efectuate de către serviciile sanitare, a indicat în comunicat Eody. Femeia prezenta "simptome, însă nu a fost spitalizată." În prezent, "simptomele au dispărut, iar perioada de carantină s-a încheiat", se arată în acelaşi comunicat.

"Tulpina B.1.617.1 a fost izolată şi provine din Maharashtra, statul indian în care varianta a fost pentru prima dată cunoscută sub acest nume", precizează comunicatul. Sistemul de sănătate indian este copleşit de un nou val de infecţii atribuite parţial acestei variante de coronavirus, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel