Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Tulburările alimentare sunt caracterizate printr-o perturbare persistentă a alimentației sau a comportamentului legat de alimentație. Pandemia de COVID-19 a accelerat creșterea tulburărilor de alimentație la nivel global. Conform estimărilor Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE), mai mult de 700.000 de persoane din Regatul Unit au o tulburare de alimentație, relatează Medical News Today.
Multe persoane cu tulburare de alimentație nu se prezintă la serviciile de sănătate. Fenomenul a fost analizat și la nivel mondial.
"S-a înregistrat o creștere șocantă a internărilor în spital pentru persoanele cu tulburări de alimentație, agravată de impactul devastator al pandemiei asupra sănătății mintale a populației", a precizat Tom Quinn, director de afaceri externe la BEAT UK.
Pandemia de coronavirus a afectat în profunzime stilul de viață al oamenilor. Cei care sufereau de tulburări de alimentație, au experimentat probleme severe din cauza restricțiilor.
"Oamenii cu tulburări de alimentație nu se descurcă bine cu inconsecvența, ambiguitatea, incertitudinea și imprevizibilitatea. Deci vă puteți imagina impactul devastator pe care COVID l-a avut asupra oamenilor cu tulburări de alimentație. S-a înregistrat un debut crescut al îmbolnăvirilor, precum și al recidivelor în timpul pandemiei, chiar și la pacienții care se descurcau destul de bine înainte de pandemie”, a explicat Dr. Mary Tantillo, profesor de asistență medicală clinică, Universitatea din Rochester, MA, și director al Centrului de Vest New York de îngrijire cuprinzătoare pentru tulburări de alimentație, potrivit Medical News Today.
Vezi și: Alăptarea și vârsta până la care este recomandată. Care sunt beneficiile acestuia
Dr. Tantillo a comentat, de asemenea, că izolarea socială a creat oportunități pentru adulții tineri de a se conecta cu surse de social media nefolositoare, adăugând la riscul de tulburare alimentare.
Alături de aceste presiuni a fost și dificultatea accesului la tratament în timpul pandemiei.
"Dacă vrem să oprim epidemia de tulburări de alimentație, este vital ca această orientare să ajungă urgent la cadrele medicale și ca guvernul să le sprijine cu resursele necesare pentru a le pune în aplicare”, a explicat și Dr. Dasha Nicholls, consultant psihiatru pentru copii și adolescenți.
Vezi și: De ce apare sughițul și când trebuie să mergi la medic
Tulburările de comportament alimentar sunt probleme importante care afectează sănătatea fizică și psihică, precum și viața socială și profesională a pacienților. Monitorizarea și tratamentul lor sunt esențiale în vindecare sau evitarea recăderilor și necesită activitatea conjugată a unui grup interdisciplinar de profesioniști.
Tulburările alimentare sunt curabile și că abordarea precoce este, ca și în alte boli, un element important în rezolvarea rapidă și în evitarea recăderilor. Latura nutrițională, dietetică, este numai o componentă a tratamentului și ea rămâne de eficiență temporară, dacă boala nu este abordată pe toate planurile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...