Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cercetătorii din cadrul Universității din Texas Health Science Center din Houston (UTHealth) au studiat tulburările alimentare și au descoperit un neurocircuit la șoareci care, atunci când este activat, le-a crescut nivelul de stres, în timp ce li se reduce pofta de a mânca. Constatările apar în Nature Communications.
Oamenii de știință cred că cercetările lor ar putea ajuta în eforturile de a dezvolta tratamente pentru o tulburare alimentară gravă numită anorexie nervoasă, care are cea mai mare rată de mortalitate dintre toate tulburările mintale, potrivit National Institute of Mental Health.
Persoanele cu anorexie nervoasă evită alimentele, restricționează sever alimentația sau mănâncă în cantități foarte mici, doar din anumite alimente. Chiar și atunci când sunt sub greutate la un nivel periculs, aceste persoane se văd ca fiind supraponderale.
„Am identificat o parte a creierului într-un model de șoarece care controlează impactul emoțiilor asupra alimentației”, a declarat Qingchun Tong, doctor, autorul principal al studiului și profesor asociat în Centrul pentru Boli Metabolice și Degenerative de la McGovern Școala medicală la UTHealth.
Deoarece șoarecii și oamenii au sisteme nervoase similare, Tong, de la catedra Cullen în medicina moleculară din UTHealth, consideră că descoperirile lor ar putea pune o altă lumină asupra zonei din creierul uman care reglează foamea.
Cercetătorii cred că sunt printre primii care au demonstrat rolul acestui neurocircuit în reglarea atât a stresului, cât și a foamei.
Deși cercetările anterioare au stabilit că stresul poate reduce sau crește dorința unei persoane de a mânca, mecanismele neuronale care acționează asupra reglării alimentației prin răspunsuri legate de stres rămân în mare parte un mister.
Echipa lui Tong s-a concentrat pe un neurocircuit care leagă două părți ale creierului la șoareci: hipotalamusul paraventricular, o zonă legată de alimentație în creier și septul lateral ventral, o zonă emoțională din creier. Neurocircuitul acționează ca un comutator de pornire / oprire.
Când cercetătorii au activat neuro-circuitul, a existat o creștere a nivelului de anxietate și o scădere a apetitului. În schimb, când cercetătorii au inhibat neurocircuitul, nivelul de anxietate a scăzut și foamea a crescut din nou.
Oamenii de știință au folosit o tehnică de cercetare numită optogenetică pentru a activa și dezactiva neuronii în cauză.
Yuanzhong Xu, autorul principal al studiului și instructor la McGovern Medical School, a declarat că sunt necesare teste preclinice suplimentare pentru a confirma rezultatele lor.
Sursa: AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...