Tulburări mintale: ce rol au traumatismele craniene

Tulburările mintale grave sunt mai frecvente în rândul soldaților care au suferit traumatisme craniene severe, față de cei care au suferit răni în alte părți ale corpului.  

Soldații americani care au suferit un traumatism cerebral moderat sau sever (TBI) au un risc mai mare să sufere alte probleme de sănătate mintală decât cei cu alte răni grave pe suprafața corpului, potrivit unui nou studiu.

De asemenea, studiul a arătat că rata tulburărilor de sănătate mintală în rândul soldaților răniți grav este mult mai mare decât se raportase anterior.

„O preluare centrală este că TBI-ul sever este asociat cu un risc mai mare de afecțiuni de sănătate mintală - nu doar PTSD [tulburare de stres post-traumatică", a spus cercetătorul principal David Chin, profesor asistent de politică și management în sănătate la Universitatea din Massachusetts Amherst .

„Constatările noastre sugerează că pacienții care sunt răniți grav în luptă și suferă TBI severe au rate deosebit de mari de tulburări de sănătate mintală”, a spus Chin într-un comunicat de presă al universității.

El și colegii săi au analizat înregistrările a aproape 5.000 de militari americani - în mare parte din armată sau pușcași marini - care au fost răniți grav în timpul luptelor din Irak și Afganistan între 2002 și 2011. Aproape o treime a suferit TBI-uri moderate sau severe.

În general, 71% dintre soldații răniți grav din studiu au fost diagnosticați ulterior cu cel puțin una din cele cinci afecțiuni de sănătate mintală: tulburare de stres posttraumatic (PTSD), tulburări de anxietate și dispoziție, reacții de ajustare, schizofrenie și alte tulburări psihotice și cognitive tulburări.

În timp ce cercetările anterioare au ajuns la concluzia că mult mai puțini (42%) soldați răniți grav combatanți au fost ulterior diagnosticați cu tulburări de sănătate mintală, Chin a observat că acest studiu a definit mai restrâns diagnosticul de sănătate mintală.

Diagnosticele pentru toate cele cinci afecțiuni de sănătate mintală au fost mai mari în rândul soldaților cu TBI decât în rândul celor cu alte leziuni severe, conform concluziilor.

Noul studiu a descoperit, de asemenea, că rata de PTSD este mai mare în rândul soldaților cu TBI mai severă, nu mai scăzută așa cum s-a raportat în cercetările anterioare.

„Există o credință comună că un TBI sever a dus la un efect amnezic asupra PTSD - leziunile au fost atât de severe încât pacienții nu au memorie despre eveniment și care le-au pus în risc mai redus de a avea rezultate de sănătate mintală. Aceste date au arătat contrariul, a remarcat Chin.

Descoperirile au fost publicate recent în revista Military Medicine.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel