Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tulburarea spectrului de autism și problemele digestive
10 feb, 10:35
Copiii cu tulburări de spectru autism (TDA) tind să aibă mai multe probleme medicale, inclusiv simptome gastrointestinale (GI), cum ar fi dureri abdominale, constipație și diaree, în comparație cu micuții care nu suferă de această afecțiune.

În același timp, mulți copii cu ASD mănâncă doar câteva alimente (alimentație selectivă), preferă alimentele extrem de procesate și mănâncă mai puține fructe, legume și cereale integrale.

Potrivit Mayo Clinic, din aceste motive, copiii cu TSA pot avea diete sărace din punct de vedere nutrițional și probleme de sănătate legate de greutate, care se pot extinde până la vârsta adultă. Adulții cu TSA prezintă un risc crescut de obezitate, hipertensiune arterială (hipertensiune arterială) și diabet.

Poate fi o provocare să știi cum să ajuți un copil cu simptome de ASD și GI. Deficitele de comunicare asociate cu ASD adesea îngreunează să se stabilească dacă dieta unui copil este cauza simptomelor GI sau dacă simptomele sunt rezultatul unei probleme medicale de bază. În plus, efectuarea modificărilor dietetice poate fi dificilă atunci când un copil s-a obișnuit cu alimentația selectivă.

Părinții și îngrijitorii pot încerca diete restrictive sau de eliminare, în efortul de a gestiona simptomele sau comportamentele. Deoarece dietele restrictive cresc riscul deficiențelor de nutrienți, acestea trebuie planificate riguros.

Scopul alimentației pentru un copil cu TSA este același ca pentru orice copil - să ofere un aport adecvat de toți nutrienții și să promoveze sănătatea pe tot parcursul vieții. În acest scop, Academia de Nutriție și Dietetică a făcut următoarele recomandări:

Copilul cu TSA și familia ar trebui să lucreze cu o echipă de îngrijire dedicată care implică un dietetician. Echipa ar trebui să evalueze adecvarea nutrienților din dieta copilului, ținând cont de faptul că deficiențele pot fi prezente chiar dacă la acesta creșterea este normală.
Echipa de îngrijire ar trebui să lucreze pentru a rezolva barierele, cum ar fi selectivitatea alimentelor, care pot interfera cu modificările dietetice pentru a aborda alergiile, constipația sau alte simptome ale GI.
Exercițiul cu privire la planificarea și pregătirea meselor nutritive ar trebui să implice întreaga familie.

 

 

Ştiri Recomandate

Medici rezidenți străini, din Italia și Franța, la spitalul Județean din Arad
Prof.dr. Irinel Popescu, realizatorul Academiei de Sănătate, face parte din Consiliul Științific al Agenției Naționale de Transplant
EXCLUSIV
PRIMER: Nu faceți stocuri de Paracetamol sau alte medicamente, putem fabrica suficiente
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
EXCLUSIV
EXCLUSIV
Coronavirusul și conjunctivita virală. Prof Dr Monica Pop explică fenomenul
Coronavirus: BILANȚ România: 2.738 de cazuri de persoane infectate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?