Tuberculoza: nedetectată de testele standard la unii. Posibile motive

Radiografie
Tuberculoza nu a fost detectată la unii oameni de testele standard pentru această afecțiune. Cercetătorii bănuiesc că ar fi o apărare naturală a corpului.

Tuberculoza, teste. Aproape 200 de persoane din 2.500 de gospodării din Uganda unde a fost descoperiți cu TBC activ și care ar fi fost expuși la tuberculoză mai mult de 10 ani, dar cărora le-au ieșit negative testele standard cu care se diagnostichează această afecțiune.

E concluzia descoperită de o echipă internațională de cercetători care a inclus specialiști de la spitalele universitare din Cleveland și Case Western Reserve (CWRU), SUA, Clinica de Cercetare CWRU din Uganda, Universitatea Makerere din Uganda, Universitatea din Washington, Institutul de Ragon din cadrul Spitalului General din Massachusetts, dar și faimoasele universități MIT si Harvard, informează medicalxpress.

Rezultatele studiului acestora a fost publicat în Nature Medicine.

Tuberculoza, teste: testele să nu detecteze TBC?

TBC este o infecție bacteriană care constituie cauza principală de deces din rândul bolilor infecțioase. Faptul că acei 200 de oameni au răspuns negativ la testele repetate pentru TBC i-a făcut și mai curioși pe cercetători.

"Sunt necesare cercetări suplimentare, dar se pare că fie testele nu sunt suficient de sensibile pentru a detecta un caz de TBC la un nivel scăzut, fie că unii oameni susțin o apărare naturală, ceea ce credem că se întâmplă", consideră medicul W. Henry Boom, șeful Diviziei de Boli Infecțioase și Medicină HIV la spitalele universitare din Cleveland și Case Western Reserve (CWRU – prescurtarea universității).

Tuberculoză, teste: întrebări fără răspuns

Potrivit acestuia, rezultatele negative la cele două teste standard de diagnosticare a TBC-ului "pot indica o semnătură în rândul persoanelor care par a fi imune în mod natural", dar mai este și varianta ca oamenii de știință ar trebui să regândească testele pentru TBC.
În gospodăriile investigate din Uganda, 198 de persoane ar trăi cu TBC activ de mai bine de un deceniu, iar testele lor la această boală infecțioasă au fost negative, deși cercetătorii au găsit infecția la nivel molecular.

Autorii studiului bănuiesc că acești oameni au fost infectați, dar nu au prezentat semne sau simptome de infecție. Ei mai suspectează un răspuns imun natural, însă cred că e nevoie de cercetări ca să afle răspunsul cert, întărit de dovezi științifice.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel