Trucul folosit de egiptence pentru un ten impecabil. Prof. Dr. Ioan Lascăr: Estompau semnificativ ridurile

riduri - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Acest truc era folosit de femeile din Egiptul Antic pentru a avea un ten impecabil.

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au fost interesate de aspectul fizic. În căutarea unui ten impecabil, femeile din Egiptul Antic apelau la metode surprinzătoare și ingenioase pentru a combate ridurile. De mii de ani, interesul pentru corectarea ridurilor a fost în atenția femeilor din diverse culturi, iar egiptencele nu făceau excepție.

Trucul folosit de egiptence pentru un ten impecabil

Una dintre metodele lor inedite, descrisă de prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, implica utilizarea unei tehnici dureroase, dar eficace.

Pentru a estompa ridurile fine de la colțul ochilor, cunoscute și sub denumirea de "labă de gâscă", femeile din Egiptul Antic recurgeau la arsura locală cu lumânarea. Procesul implica aplicarea unei arsuri superficiale în zona dorită, iar după cicatrizare, efectul rezultat era o reducere semnificativă a ridurilor.

Vezi și: Tehnica ce elimină excesul de piele de pe burtă. Prof. dr. Ioan Lascăr: Duce la standarde anatomice normale

Riduri - FOTO: Freepik

"Interesul pentru corectarea ridurilor este de mii de ani în atenția femeilor. În Egiptul Antic, femeile foloseau pentru estomparea ridurilor de la colțul ochilor, așa-numita labă de gâscă, arsura locală cu lumânarea. Se produceau arsuri locale și în urma cicatrizării, arsurile superficiale estompau semnificativ ridurile", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Cum se simte, de fapt, hipertensiunea arterială. Prof. univ. dr. Cătălina Arsenescu: Asta anunță că ceva nu este în regulă

Această tehnică, utilizată cu succes în Antichitate, reflectă preocupările constante ale femeilor pentru frumusețe și lupta împotriva semnelor de îmbătrânire. De-a lungul timpului, metodele s-au diversificat și au devenit mai sigure, dar principiul de bază rămâne același: dorința de a păstra tinerețea și vitalitatea pielii.

Din fericire, astăzi, procedurile moderne de estompare a ridurilor au evoluat semnificativ, însă amintirea acestor trucuri antice ne arată cât de mult s-a schimbat, dar și cât de mult a rămas neschimbată, dorința de a arăta bine.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

ultrapsihologie
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel