Trucul bunicii pentru respirație proaspătă tot timpul

Halitoza, cunoscută sub denumirea de respirație urât mirositoare, este o reacție neplăcută, dar obișnuită a corpului. Jenantă atunci când apare zilnic, nu este neapărat inevitabilă și poate fi combătută cu câteva sfaturi. Descoperă cele mai bune trucuri pentru o respirație proaspătă tot timpul. 

De unde vine respirația urât mirositoare? Poate fi temporară, consumând anumite alimente precum usturoi, ceapă, brânză, sosuri grase. Dar dacă experimentezi acest fenomen în mod constant, respirația mirositoare este simptomul unei boli și cauzele sunt multe. O igienă orală deficitară face ca resturi alimentare să putrezească în gură, înmulțindu-se bacteriile. Este important să-ți speli bine dinții și limba, apoi gura. Refluxul gastroesofagian, tulburările biliare, dar și consumul de tutun și alcool sunt cele mai frecvente cauze ale respirației urâte. 

Mestecă gumă

Ca soluție simplă (dar de scurtă durată), mestecă gumă! Acest lucru mărește fluxul de salivă și astfel scad mirosurile neplăcute. Și nu uita de ața dentară!

Multă apă

Hidratarea este esențială pentru o respirație proaspătă. Apa ajută la îndepărtarea alimentelor care se blochează între dinți. Așadar, nu uita să bei apă după fiecare masă!

Trucul bunicii

Când te trezești, este cel mai rău! Noaptea, secreția de salivă este mai mică și ajungi să ai o gură uscată și urât mirositoare.  Primul instinct de a lupta împotriva halitozei este o igienă orală perfectă și să mergi la dentist cel puțin o dată pe an. Dar, uneori, nu este suficient: iată un truc care face diferența. Pregătește o apă de gură naturală. Adaugă câteva petale de trandafir, câteva frunze de mentă și 3 boabe de cafea la 50 cl de apă. Fierbe totul timp de 5 minute, lasă să se răcească și filtrează. Clătește-ți gura cu această apă de două ori pe zi. 

O altă variantă ar fi apă de gură cu bicarbonat de sodiu, este grozavă! Adaugă câteva picături de mentă sau ulei esențial de eucalipt pentru respirație proaspătă. 

3 alimente care combat eficient respirația urât mirositoare

Ceaiul verde se află în topul listei datorită polifenolilor săi care elimină bacteriile responsabile de halitoză. Conținutul său de fluor este, de asemenea, ideal pentru sănătatea bucală. Antiinfecțios și antiseptic, scorțișoara este un condiment util pentru ameliorarea refluxului gastric, care este una dintre cauzele respirației urâte. În cele din urmă, sucul de lămâie este un aliat redutabil pentru acțiunea sa antibacteriană împotriva mirosurilor orale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel