Trei semne cheie ale unei tumori pe care nu ar trebui să le ignori în timp ce iei cina. La ce să fii atent

tumori - FOTO: Freepik@EyeEM
În timp ce savurezi cina, poate fi ușor să ignori semnalele subtile pe care corpul tău le transmite, dar câteva clipe de atenție pot face diferența între sănătate și complicații serioase. Există trei semne cruciale ale cancerului pe care nu ar trebui să le treci cu vederea în timp ce iei masa de seară.

Există mai mult de 200 de tipuri diferite de cancer, unele cu simptome mai clare decât altele, dar timpul cinei este un moment bun pentru a verifica dacă suferiți de vreo problemă legată de modul în care mâncați. Există trei simptome cheie ale cancerului pe care nu ar trebui să le ignori niciodată când te așezi la masă.

Sute de tipuri de cancer

Medicina numără peste 200 de tipuri diferite de cancer, unele cu simptome mai clare decât altele. Dar există mai multe simptome legate de modul în care consumi alimentele care sunt un semn clar de avertizare și nu ar trebui să fie ignorate niciodată.

În fiecare an, există 375.000 de cazuri noi de cancer, dintre care se așteaptă ca unul din doi să dezvolte o formă oarecare de-a lungul vieții lor. Depistarea bolii în stadiile incipiente poate salva vieți, motiv pentru care este atât de important să fii conștient de simptome. Deși acestea ar trebui să ridice semnale de alarmă, trebuie să știi că multe dintre simptome pot fi pentru motive complet inofensive, potrivit Mirror.

Vezi și: Băutura care previne cancerul de colon. Reduce iritația și oprește dezvoltarea celulelor tumorale

Simptomele cancerului pe care le observi când iei cina

Macmillan - organizația de caritate care oferă suport pacienților cu cancer și familiilor acestora - a spus că mai multe simptome generale pot afecta modul în care mâncăm.

Este important să fii atent la aceste semnale, deoarece pot face diferența între a recunoaște precoce o problemă de sănătate sau a trece cu vederea un potențial simptom al cancerului. Există trei semne cruciale ale cancerului care apar în timpul mesei și nu ar trebui ignorate sub nicio formă.

Unul la care trebuie să fim atenți este pierderea poftei de mâncare. Dacă nu simțiți nevoia să mâncați la fel de mult ca de obicei sau vă simțiți sătui rapid, merită să discutați cu medicul dumneavoastră.

Un alt simptom la care trebuie să fiți atenți este dificultatea de a înghiți, de a mesteca sau senzația că ceva este blocat în gât.

Vezi și: Vitamina care contribuie la apariția bolilor de inimă. Duce la îngustarea vaselor de sânge

În cele din urmă, dacă dezvoltați arsuri la stomac sau indigestie timp de trei săptămâni sau mai mult, sau dacă este extrem de dureros, ar putea fi, de asemenea, un semn de avertizare. Cu toate acestea, este bine să ținem minte că acest lucru este normal după ce mâncăm o masă copioasă sau condimentată.

Indigestie - FOTO: Freepik

Macmillan a avertizat și că timpul cinei este un moment important al zilei pentru a fi atenți la orice probleme neobișnuite. Ar trebui, de asemenea, să discutați cu medicul dumneavoastră dacă suferiți de o senzație de balonare sau de umflare a abdomenului. În special, dacă se întâmplă repetat sau durează mult timp. Balonarea este un simptom al multor afecțiuni, dar este întâlnită și în unele tipuri de cancer, cum ar fi ovarele, trompele uterine sau peritoneul.

Vezi și: De ce unele persoane se trezesc cu salivă la gură. Bolile de care ai putea suferi

Organizația a avertizat, de asemenea, că ar trebui să fiți atenți la schimbările în mișcările intestinale, în special la problemele care persistă timp de trei săptămâni sau mai mult. Diaree sau scaune tari, nevoia de a merge mai des la toaletă sau prezența de sânge ar trebui să ridice semnale de alarmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel