Trei remedii naturale și ieftine pentru un păr mătăsos

Trei remedii naturale și ieftine, recomandate pentru un păr mai mătăsos. Foto: Freepick @valuavitaly
Trei remedii naturale pe care le ai în cămară sunt marele tău ajutor pentru un păr sănătos și mătăsos.

O podoaba capilară bogată și sănătoasă este visul doamnelor și domnișoarelor. Pentru a-și menține părul sănătos, multe femei apelează la substanțe chimice, dar și la tratamente agresive.

Unele dintre aceste tratamente pot deteriora grav părul. Dacă vrei să ai un păr neted și mătăsos, fără să- deteriorezi strălucirea și sănătatea, trebuie să ai încredere în trei remedii naturiste.

Cum să scapi de părul grizonat fără vopsea. Ai nevoie de apă și resturile unui aliment și firele albe dispar

Ulei de cocos. Acest ulei îți hrănește părul și combate mătreața. Pur și simplu masează-ți părul de la rădăcină până la vârfuri cu ulei de cocos. Apoi înfășoară-l într-un prosop fierbinte și lasă să acționeze 30 de minute. După ce timpul a expirat, spălă părul cu șamponul tău. Poți repeta acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.

Bere. Această băutură conține malț, hamei și proteine, ​​care ajută la tratarea părului deteriorat hrănindu-l în profunzime. De asemenea, berea ajută la prevenirea căderii părului și la întărirea firelor fine.  După ce ți-ai umezit părul cu apă, aplică bere și masează circa 15 minute. Berea se lasă pe păr circa 5 minute, apoi se clătește.  Poți repeta acest tratament o dată pe săptămână.

Trucul cu miere: rețeta secretă care estompează ridurile, elimină iritațiile și imperfecțiunile pielii

Ouă. Acestea conțin proteine ​​și acizi grași, care repara părul nesănătos. Vitaminele și mineralele din ouă asigură o creștere optimă și promovează producția de keratină.

Amestecă un albuș de ou, o lingură de miere și două linguri de ulei de măsline. Pasta obținută se aplică pe păr. Se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se spală cu șampon și apă călduță sau chiar rece. Poți repeta acest tratament o dată pe săptămână.

Pentru a reduce mirosul neplăcut al ouălor de pe păr, adaugă puțin oțet de cidru în apa de clătire după șamponare. Acest truc este excelent și strălucirea podoabei capilare.

De ce îți cade părul în timpul iernii. Ce poți face pentru a preveni acest lucru. Ce rol are căciula

Uleiul de măsline hrănește în profunzime firele de păr și le face mai moi. Bogăția sa în antioxidanți păstrează vitalitatea părului.

În ceea ce privește mierea, acest produs hidratează părul, datorită conținutului de apă. De asemenea, mierea înmoaie părul. Condiția este să alegi o miere 100% pură și naturală. În plus, mierea are o putere naturală de iluminare, așa că dacă vrei șuvițe aurii, care să-ți lumineze firele de păr, această mască este ideală!

Trei ingrediente din bucătărie care îți lasă pielea curată și strălucitoare: trebuie doar să le amesteci

Toate remediile naturale au nevoie de timp pentru a funcționa. Trebuie să dai dovadă de perseverență înainte de a vedea un rezultat, dar asta nu ar trebui să te dezamăgească! Avantajul este că produsele naturale nu conțin substanțe chimice care ar putea deteriora părul.

De asemenea, o altă problemă cu care se confruntă multe persoane este căderea părului. Pentru a opri această problemă, folosind ingrediente 100% naturale, care vor stimula creșterea părului și vor întări firele fine și deteriorate.

O soluție foarte eficientă, care va opri căderea părului, este uleiul din semințe de dovleac. Această soluție va reda puterea și strălucirea tuturor tipurilor de păr, datorită nutrienților săi.

Alimentul banal care te scapă de mătreață. Îl poți adăuga în șampon sau face o mască

Ai nevoie de doar două lingurițe de ulei din semințe de dovleac, care este bogat în acizi grași, vitamina E și seleniu. Acest ulei împiedică testosteronul să se transforme în dihidrotestosteron DHT, un compus care ucide foliculul de păr și îl face să dispară odată cu vârsta.

Uleiul de dovleac trebuie aplicat regulat pe scalp, timp de trei luni. Acest ulei poate fi combinat cu alte uleiuri esențiale, pentru a pregăti o mască de păr eficientă. Chiar și persoanele care nu au probleme cu o cădere excesivă a părului îl pot folosi. Uleiul din semințe de dovleac este disponibil în magazinele specializate sau farmacii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel