Trei gustări sănătoase care îți dau energie. Consumă-le și nu te vei îngrășa

Trei gustări sănătoase, care îți dau energie. Foto: Freepick @Drazen Zigic
Trei gustări sănătoase îți potolesc foamea, te ajută să-ți refaci energia și nu te îngrașă.

Un program de lucru încărcat și un mod alert de viață sunt inamicii unei alimentații bune. Mereu ești pe fugă, nu mănânci la aceeași oră, iar gustările nesănătoase îți țin de foame. Dar care sunt cele mai bune alimente care te vor ajuta să-ți refaci energia pierdută în timpul zilei, în opinia nutriționiștilor?

Nu este necesar să-ți potolești foame cu biscuiți, chifle și plăcinte, care te vor îngrașă. Iată are sunt gustările sănătoase, care te vor umple de energie și te vor ajuta să ai o siluetă frumoasă.

Zece superalimente pentru persoanele de peste 50 de ani: include-le în dietă și vei rămâne tânără și sănătoasă

Suc din tulpini de țelină. Această băutură este atât de sănătoasă încât o vei consuma mereu. Pe lângă faptul că îți va potoli foamea, sucul din tulpini de țelină are următoarele efecte asupra organismului:

- crește protecția imunitară;

- elimină inflamația;

- previne formarea celulelor maligne;

- încetinește procesul de îmbătrânire;

- reduce pofta de nicotină.

Cel mai bine este să folosești un storcător puternic pentru a obține o băutură sănătoasă. În absența tehnologiei, este potrivită și o răzătoare obișnuită. În acest caz, sucul trebuie trebuie filtrat. Toarnă sucul de țelină într-un un recipient potrivit și ia-l cu tine.

Dietă fără restricții. Ce presupune regula 80-20. Cum poți să mănânci orice fără să te îngrași

Cereale de ovăz instant. Pe lângă ușurința și viteza de preparare, astfel de cereale conțin o cantitate mare de nutrienți și vitamine. Aceste cereale îi salvează pe adepții unei alimentații sănătoase. 

Poți adăuga în cerealele de ovăz diferite fructe uscate, nuci, fructe de pădure și chiar legume. Toate vor fi un plus grozav la cerealele de ovăz. Organismul tău îți va mulțimi după ce vei consuma o astfel de gustare bună. În plus, gustarea respectivă te va umple de de energie.

Apa de nucă de cocos ajută în reglarea glicemiei și a tensiunii. Ce alte beneficii are și când este contraindicată

Floricele de porumb. Consumate fără sare și alte adaosuri, floricelele de porumb au un conținut scăzut de calorii și mai multe substanțe utile:

- antioxidanți, care previn îmbătrânirea prematură;

- fibre, care elimină toxinele și excesul de colesterol și îmbunătățește microflora intestinală;

- vitaminele B, utile pentru sănătatea părului, a unghiilor și a sistemului nervos;

- oligoelemente, care reglează procesele de digestie, metabolism și care contribuie la prevenirea multor boli ale organelor și a sistemelor interne

9 supralimente pentru micul dejun. De ce nu trebuie să sari peste această masă

Te poți bucura de toate aceste beneficii doar dacă vei pregăti floricele de porumb fără sare și cu puțin ulei.

De asemenea, poți stropi boabele de porumb cu 5 grame de ciocolată neagră, cu un conținut de cacao de cel puțin 70%. Vei vedea, că floricelele de porumb vor fi delicioase.

În cazuri de urgență, când nu ai nimic cu tine și trebuie să-ți potolești foamea, fă mișcare. Exercițiile fizice pot controla pofta de mâncare. Desigur, în anumite cazuri, exercițiile fizice pot înlocui alimentele. Mai bine rabdă de foame până ajungi acasă, decât să mănânci ceva interzis și nesănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel