Trei fructe tropicale care îți vor da energie pentru întreaga zi
27 sep, 12:50

Fructe tropicale, smoothie
Fructele tropicale au, în general, un conținut ridicat de zahăr, însă îți vor da energie pentru întreaga zi.

Fructele tropicale sunt cele originare din climele calde și tropicale și includ preferatele zilnice, cum ar fi bananele și portocalele. Iată câteva opțiuni puțin mai exotice, care merită un loc pe lista dvs. de cumpărături cel puțin din când în când. Încercați aceste sugestii atunci când doriți ceva dulce pentru o gustare sau după cină.

Ananas. Sigur, conservele de ananas sunt mai convenabile, dar aroma unui ananas proaspăt este mult mai vibrantă. Încercați bucăți de ananas aruncate cu mentă proaspătă tocată.

Mango. Pulpa de culoare portocaliu pal, cremoasă a mango-ului copt are o aromă dulce, ușor picantă sau asemănătoare pinului, potrivit unor persoane. Pentru a servi, tăiați mango aproape de mijloc, apoi marcați pulpa fructului transversal. Dacă vă plac mâncarea picantă, presărați cu puțină pudră de chili.

Papaya. Aceste fructe mari, în formă de pară, au pulpă roșiatică-portocalie, cu o aromă asemănătoare cu un pepene galben, cu o slabă tentă florală. Dacă doriți, puteți mânca semințele negre, care sutn ca boabele de piper. Scoateți pulpa cu o lingură. O stoarcere de suc proaspăt ajută la temperarea dulceței.

G Ad:

Smoothie de papaya, ananas și mango

Prima rețetă de smoothie tropical este cea de papaya, ananas și mango, care se remarcă prin conținutul său ridicat de vitamina C, un nutrient important pentru întărirea sistemului imunitar, așa cum s-a afirmat într-un studiu publicat în revista Nutrients. În plus, contribuie la creșterea sintezei de colagen și acționează ca un antioxidant.

Ingrediente:

150 de grame de pulpă de papaya

150 de grame de ananas proaspăt

1 mango mare, decojit

20 ml suc de lămâie proaspăt stors

100 ml apă

Realizarea acestui smoothie este foarte simplă. Trebuie doar să pui toate ingredientele în blender și să adaugi sucul unei jumătăți de lămâie, pentru a reduce oxidarea. Amestecă 3 minute cu 100 ml de apă. Adaugă scorțișoară, pentru a îmbunătăți aroma.

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
COVID-19: NICIUN PAT LIBER, în secțiile ATI din țară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri