Trei copii intoxicați cu un antiparazitar folosit la animale. Mama și bunica, în stare foarte gravă. Primar: suntem în stare de șoc

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Primarul comunei Ungra, județul Brașov, spune că localitate este în stare de șoc după ce trei fetițe s-au intoxicat cu un antiparazitar pentru oi. Mama lor le-ar fi spălat pe cap cu gândul de a le scăpa de păduchi.

Două fetiței au murit, iar a treia e în stare gravă după ce s-au intoxicat cu tomoxan, un antiparazitar folosit la animale. Mama le-ar fi spălat pe cap, pe fetițe, cu un antiparazitar pentru oi ca să le scape pe micuțe de păduchi. La unitatea medicală se mai află una dintre fetițe, mama și bunica. Medicii de la Spitalul Rupea susțin că sunt în stare foarte gravă și pot muri în orice clipă.

Tomoxan este numele substanţa care le-a pricinuit moartea fetițelor. Primarul comunei Ungra, Silviu Şchiopu, a declarat pentru Antena 3:

”Da, chiar suntem în stare de şoc. Numita Şomu Bianca, mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să dacă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomaxan este substanţa şi ştiu că se se spală oile, pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni. Nu ştiu cine a sfătuit-o. Sunt alături de ei cu tot ce pot şi o să îi ajut şi la înmormântare, cu toate detaliile. Am înţeles că şi bunica s-a spălat prima dată. Probabil un leac bătrânesc, nu ştiu. Este o familie mai nevoiaşă, harnică şi care şi-a văzut de treabă. Au patru copii. Aveau patru copii, din păcate. Nu ştiu, e o durere foarte mare", a afirmat primarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel