Transplant renal: doi români au primit a doua șansă la viață datorită generozității unei familii din Bulgaria

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant anunță că doi români de 18 și 59 de ani au primit a doua șansă la viață în urma unui transplant renal datorită generozității unei familii din Bulgaria.

Doi români de 18 și 59 de ani au suferit un transplant renal ca urmare a generozității unei familii din Bulgaria. Cei doi au primit o a doua șansă la viață. Despre fericitul eveniment au făcut o postare pe rețelele sociale cei de la Agenția Națională de Translant. 

”Altruism fără granițe! Transplantul înseamnă VIAȚĂ! Alţi doi români au fost salvaţi prin transplant datorită acordului de colaborare dintre Agenția Națională de Transplant şi Agenția Executivă de Supervizare Medicală a Republicii Bulgaria Un tânăr de 18 ani şi un alt pacient de 59 de ani au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant renal datorită generozităţii unei familii din Bulgaria. Mulţumită gestului plin de umanitate al familiei unui donator aflat în moarte cerebrală la UniHospital, Panagyurishte - Bulgaria, şi eforturilor susţinute ale echipelor medicale din cele două ţări, viaţa a fost predată, precum o ştafetă, de la un cetăţean bulgar către doi români.

Când vorbim de a salva o viaţă, nu există graniţe sau constrângeri de naţionalitate, iar transplantul este activitatea care ne demonstrează cel mai bine acest deziderat.Dr. Guenadiy Vatachki, consilier ANT, medic specialist chirurgie IC Fundeni:

“Mulțumim cu profund respect și recunoștință în primul rând familiei donatorului pentru gestul făcut, precum și echipei medicale de la UniHospital, Panagyurishte, şi colectivului Agenției Executive de Supervizare Medicală a Republicii Bulgaria pentru efortul deosebit depus în realizarea acestei misiuni salvatoare de vieți şi pentru colaborarea extraordinară pe care am avut-o. De asemenea, mulţumim Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov pentru sprijinul promt acordat în transportul echipelor de prelevare şi organelor.

Echipa de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, formată din Dr. Vlad Olaru şi Dr. Lucas Discălicău, s-a deplasat, în data de 23 noimebrie, la UniHospital, Panagyurishte, pentru prelevarea rinichilor de la un donator bulgar aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe. Astfel, la Centrul de Transplant Renal al IC Fundeni, alţi doi pacienţi, de 18 ani şi, respectiv, de 59 ani, au fost salvaţi în urma intervenţiilor de transplant renal realizate cu succes de echipele de chirurgi conduse de Dr.Cătălin Baston şi Dr. Costin Gîngu”.

Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă şi care aleg să-şi facă datoria cu responsabilitate şi profesionalism în aceste zile complicate. Ca întotdeauna, gândurile noastre de mulţumire şi recunoştinţă se îndreaptă către donatori şi familiile acestora. Gestul de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, oferindu-le o şansă la viaţă, este unul nepreţuit, o dovadă a umanităţii în forma sa cea mai pură”, notează aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel