Transplant de ligament pentru salvarea unui genunchi. Unde s-a efectuat

Imagine din timpul operației  FOTO: Facebook ANT
O echipă de medici de la Secția de Ortopedie și Traumatologie au efectuat un nou transplant ligamentar cu grefon de la donor decedat.

Transplant de ligament. Medici de la Spitalul Militar Timișoara au salvat vineri, 6 decembrie, genunchiul unui pacient printr-un transplant de ligament cu grefon de la donator decedat.

Echipa medicală care a făcut intervenția chirurgicală a fost condusă de profesorul medic Tatu Fabian, potrivit paginii de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

"Ieri, echipa medicală condusă de Prof. Dr. Tatu Fabian din Secția de Ortopedie si Traumatologie din cadrul Spitalul Militar Timișoara, a realizat un nou transplant ligamentar cu grefon de la donor decedat, obținut de la Banca de Țesuturi Colentina București. Este vorba de o revizie a unei plastii de ligament încrucișat anterior al genunchiului la un tânăr care a suferit un nou traumatism care a condus la ruperea ligamentul înlocuit anterior cu țesut autolog. Operația a decurs fară incidente".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel