Transplant de ficat și rinichi. Trei oameni au primit o nouă șansă la viață

La Fundeni au avut loc două intervenţii de transplant renal şi hepatic, operații care au redat speranţa la viaţă unor bolnavi aflaţi pe listele de aşteptare.

Transplant, ficat, rinichi. A 18-a prelevare multiorgan din acest an a avut loc, zilele acestea, la Spitalul Clinic de Urgență București. Despre aceasta au scris reprezentanții Agenției Naționale de Transplant pe Facebook:

”Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Încă 3 oameni primesc şansa la viaţă prin transplant de ficat şi rinichi

Joi, 21 noiembrie 2019, la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti au avut loc 2 intervenţii de transplant renal şi unul de ficat, operații care au redat speranţa la viaţă unor bolnavi aflaţi pe listele de aşteptare, a căror unică şansă de supravieţuire era transplantul.

Pentru ca astăzi să vorbim de alte 3 vieţi salvate a fost nevoie de acceptul unei alte familii care a luat decizia grea de a fi de acord cu donarea organelor rudei lor aflată în moarte cerebrală. Gestul familiei donatorului diagnosticat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti ne demonstrează încă o dată că românii înţeleg sensul adevărat al cuvântului „a dărui".

La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a avut loc a 18- a prelevare multiorgan din acest an, fiind unitatea sanitară care a susţinut încă de la înfiinţarea sa Programul naţional de transplant, fiind un exemplu de implementare a modelului spaniol privind „cultura donatorului". Activitatea de transplant se bazează întotdeauna pe o echipă multidisciplinară, pe înţelegerea şi colaborarea dintre mai multe specialităţi medicale implicate în diversele etape ale acestei dificile, dar nobile activităţi, precum şi pe susţinerea şi implicarea managementului unităţii sanitare. La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, prin munca şi efortul depus în ani de zile de doamnele Prof. Dr. Ioana Grinţesu şi Conf. Dr. Liliana Mirea, alături de coordonatorul de transplant Dr. Rosana Turcu, activitatea de transplant, această metodă terapeutică a secolului în care trăim, a devenit un reper. Sunt acei profesioniști desăvârșiți care nu contabilizează niciodată nopțile albe, ci numărul de vieți salvate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel