Totul despre Medicina nucleară, cu Dr Raluca Mititelu, la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL
15 sep, 11:40

Dr. Raluca Mititelu. Foto: Spitalul Militar București
  LIVE
Dr. Raluca MITITELU, președintele Președintele Societății Române de Medicină Nucleară, vine la INTERVIURILE DC NEWS și DC MEDICAL, de  la ora 15.00, ca să ne explice cum se poate trata cancerul cu radiotrosori și cât de eficientă este metoda de tratament. 

Dr. Raluca MITITELU, președintele Societății Române de Medicină Nucleară, este medic primar Medicină Nucleară de la Spitalul Militar Central și de la Centrul Oncologic Sanador, ambele din București.

Sanador

Cunoscutul specialist va explica, printre altele, la INTERVIURILE DC NEWS ȘI DC MEDICAL, ce este Medicina Nucleară, cât de dezvoltată este ea în România? În ce centre / orașe se face Medicină  Nucleară?

- Ce se utilizează în medicina nucleară? Ce substanțe se folosesc, cum se introduc în organism și în ce scop?  Ce aparate se folosesc?

- Cum s-a trecut de la metodă de diagnostic la cea de tratament? 

- Ce fel de explorări se fac în medicina nucleară?

- Ce sunt scintigrafiile, ce arată ele, în ce patologii?

- Ce este SPECT și în ce patologii se face această investigație?

- Ce este un PET-CT și în ce patologii este indicat ca investigație medicală?

- Care este diferența dintre SPECT-CT și PET-CT?

- Ce afecțiuni se pot trata prin Medicină nucleară și cum?

- Ca să poată fi tratat pacientul că aceste substanțe radioactive se practică internarea lui? Cât stă în spital, pentru că mulți se gândesc că se duc acasă radioactivi? Care este rata de succes a acestor proceduri – supraviețuirea pacientului și calitatea vieții?

Emisiunea va fi transmisă, simultan, LIVE, de la ora 15.00, pe paginile de Facebook și conturile de Youtube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?