Toți copiii peste 6 luni ar trebui vaccinați antigripal urgent

Vaccin antigripal
Toți copiii cu vârsta de 6 luni și peste ar trebui să fie vaccinați urgent contra gripei, atrag atenția specialiștii de la Academia Americană de Pediatrie (AAP). Totodată, Centrul american pentru Controlul Bolilor Transmisibile (CDC) recomandă un anumit tip de vaccin pentru sezonul gripal care va debuta în cel mult o lună. Iată ce tulpini gripale conține vaccinul recomandat pentru următorul sezon. 

Gripa mărește semnificativ riscul unui copil de a suferi de boli grave și poate duce la deces, se arată în declarația publicată online, 3 septembrie, în revista Pediatrics, de către reprezentanții American Academy of Pediatrics (AAP).

„Virusul gripei este comun - și imprevizibil, poate provoca complicații grave chiar și la copiii sănătoși, a spus dr. Flor Munoz, membru al Comitetului AAP pentru Boli Infectioase. „Fiind imunizat, se reduce riscul ca un copil să fie spitalizat din cauza gripei"

Sezonul gripal 2017-2018 a fost unul dintre cele mai severe înregistrate în SUA, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Până în 18 august 2018, mii de copii din S.U.A. au fost spitalizați și 179 de copii au murit din patologii asociate gripei. Aproximativ 80 la sută dintre copiii care au murit nu au fost vaccinați împotriva gripei, potrivit CDC.

Pediatrii ar trebui să administreze vaccinul antigripal tuturor copiilor cu vârsta de 6 luni și peste aceasta, de îndată ce devin disponibile, de preferat până la sfârșitul lunii octombrie, au mai arătat specialiștii AAP, în comunicatul de presă citat de medicinenet.com.

Ce vaccin e recomandat anul acesta

Pe de altă parte, pentru sezonul de gripă 2018-2019, CDC recomandă vaccinul quadrivalent viu atenuat (LAIV4; FluMist Quadrivalent) pentru toate categoriile de risc (copii, bătrâni, femei însărcinate, bolnavi cronici, n.r.), în conformitate cu recomandările actualizate ale

Comitetului consultativ al Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor din SUA (ACIP).

Aceasta este o schimbare față de ultimele două sezoane de gripă (2016-2017 și 2017-2018), pentru care ACIP a recomandat ca LAIV4 să nu fie utilizat, din cauza preocupărilor legate de eficacitatea împotriva virusurilor A(H1N1) pdm09.

Pentru sezonul urmator, medicii pot alege să administreze orice vaccin gripal vor, corespunzător cu vârsta pacientului, mai arată ACIP, conform medscape.com.

Ce tulpini conțin vaccinurile recomandate

„Nu există nicio preferință pentru un vaccin gripal sau altul", spune ACIP.

Pentru sezonul 2018 - 2010, vaccinul trivalent disponibil în SUA va conține tulpinile:

- An A/Michigan/45/2015 (H1N1)pdm09–like virus;

- An A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2)–like virus

- A B/Colorado/06/2017–like virus (tulpinile Victoria).

Totodată, vaccinurile quadrivalente vor conține acești trei viruși, dar și un virus suplimentar pentru o tulpină gripală de tip B, un virus asemănător cu B / Phuket / 3073/2013 (linia Yamagata).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel