Timișoara, eveniment științific: Curs Internaţional de Ghiduri şi Protocoale în Medicină de Urgenţă

Cursuri ATI
Un eveniment știinţific internaţional major are loc la Timişoara, la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba despre  a 17-a ediţie a Cursului Internaţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie-Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă.

În perioada 26-28 Septembrie 2019 va avea loc la Timişoara una din cele mai importante manifestări ştiinţifice medicale din Europa Centrală şi de Est: Cursul Internaţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie-Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, ediţia a 17-a.

Peste 1.500 participanți înscriși până în acest moment: 88 speakeri dintre care 49 internaționali și 39 naționali, 1280 medici, 200 asistente medicale, 130 studenți și 65 reprezentanți ai companiilor medicale din țară și străinătate.

Programul științific este foarte bogat , incluzând conferințe, simpozioane, mese rotunde, workshopuri de pregătire practică, susținut, alături de reprezentanții școlii românești de ATI și Medicină de Urgență, de cele mai mari personalități ale specialității noastre pe plan mondial:

- fostul, actualul și viitorul Președinte al European Society of Anesthesiology (ESA), societatea reprezentativă a specialității noastre la nivel european

- lideri ai Societății Mondiale de Anestezie, World Federation Societies of Anaesthesiologists (WFSA)

- lideri ai Societății Mondiale de Terapie Intensivă, World Federation Societies of Intensive and Critical Care Medicine (WFSICCM)

- lideri și reprezentanți de seamă ai școlii Nord-Americane de Anestezie și Terapie Intensivă, ca și ale celor mai importante școli medicale din Europa și Israel.

Proiecte majore, realizate de Societatea Română de ATI

Cursul este și ocazia prezentării unor proiecte majore realizate de Societatea Română de ATI în ultima perioadă. Printre acestea se numără SIMLAB, un program de realizare a unei rețele de centre de training avansat prin simulare în ATI și alte specialități, cu finanțare din fonduri europene, de care au beneficiat 5 Universități de Medicină și Farmacie din țară, printre care și Timișoara.

De asemenea, TIM (Terapia Intensiva Mobilă) este un proiect de  colaborare interdisciplinară, prin impicarea serviciilor ATI în îngrijirea pacienților din alte secții, inspirat de un model American, proiect implementat cu succes în Spitalul Județean Timișoara și care este de interes național.

Dezvoltarea Platformei Naționale de E-Learning în ATI, specialitatea aflata în prima linie a racordării la standardele europene de educație, fiind singura specialitate care a adoptat oficial Diploma Europeană de Anestezie-Terapie Intensivă ca și parte a examenului de medic specialist.

 

Cursul este prima manifestare științifică ce va avea loc în Iulius Congress Hall, locația modernă situată în complexul Iulius Town, complex inaugurat în luna septembrie 2019 și este organizat de Societatea Româna de Anestezie Terapie Intensiva, Universitatea de Medicină si Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Asociația pentru ATI “Aurel Mogoșeanu” Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel