Testare COVID în ambulatorii. Rafila: este momentul să dezvoltăm capacitatea de testare

Medic
Oficialii de la Ministerul Sănătății susțin că se va crește capacitatea de testare pentru depistarea infecției COVID prin dezvoltarea serviciilor în regim ambulatoriu.

Cei de la Ministerul Sănătății au anunțat că va crește capacitatea de testare pentru depistarea virusului Sars-Cov-2, prin dezvoltarea serviciilor în regim ambulatoriu. Potrivit unui comunicat, ministrul Sănătății, profesorul Alexandru Rafila s-a întâlnit vineri, 3 decembrie, cu reprezentanții societăților profesionale ale medicilor de familie pentru identificarea soluțiilor privind testarea în cabinetele de medicină primară.

“Una dintre principalele urgențe în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienții potențial infectați COVID-19, evaluarea  în ambulatoriu, precum și tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienți. A fost o discuție care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme”, a declarat ministrul Sănătății.

O altă idee discutată în aceeași întrevedere s-a hotărât ca, în perioada următoare, direcțiile de sănătate publică să evalueze posibilitățile de testare la nivelul cabinetelor medicilor de familie. Și s-a mai stabilit un pachet de testare care să fie asigurat din fonduri publice, astfel încât testarea în cabinetul medicului de familie să fie gratuită pentru cetățeni.

În altă ordine de idei, Ministerul Sănătăţii (MS) şi Institutul de Sănătate Publică (INSP) vor reanaliza dacă se impune prezentarea unui test negativ RT-PCR pentru toate persoanele care sosesc în ţară începând cu data de 5 decembrie 2021.

"Referitor la informaţiile venite 'pe surse' privind 'disensiunile' care ar fi avut loc în cadrul şedinţei de guvern de astăzi, precizăm că ele sunt departe de a fi adevărate iar în urma prezentării propunerii iniţiale avizate de către specialişti, detaliată anterior, la nivelul Guvernului, în urma discuţiilor care au avut loc, s-a stabilit reanalizarea acestui aspect de către Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică", informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel