Test COVID-19 OBLGATORIU pentru toți călătorii care vor să ajungă în UK, fie că sunt vaccinați sau nu

Test rapid salivă. Foto: Protejat.ro
Toți călătorii care vor să ajungă în Marea Britanie sunt obligați să prezinte un test COVID-19 negativ, fie că sunt vaccinați sau nu.

Călătorii care vor să ajungă în Marea Britanie trebuie să știe că este necesar un test COVID-19 negativ la intrarea în țară. Autoritățile solicită și acest document în efortul de a limita răspândirea virusului, transmite guvernul, potrivit BBC.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat că cerințele înăsprite vor intra în vigoare marți de la ora 04:00 GMT.

Toată lumea cu vârsta de la 12 ani în sus vor trebui să facă un test cu maximum 48 de ore înainte de plecare.

În prezent, oamenii trebuie să se autoizoleze până când testul este negativ, în două zile de la sosire.

Nigeria va fi adăugată, de luni, pe lista roșie a țărilor din care persoanele care sosesc trebuie să se plaseze în carantină într-un hotel timp de 10 zile, a mai confirmat domnul Javid.

Secretarul sănătății a spus că strategia guvernului de la descoperirea variantei Omicron a fost de „a câștiga timp” pentru a evalua și „a pune în aplicare măsuri de protecție”, adăugând: „Am spus întotdeauna că vom acționa rapid dacă ar fi nevoie de date noi."

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a declarat ulterior că 21 de cazuri Omicron legate de călătoriile din Nigeria au fost descoperite în ultimele zile. Javid a mai spus că acest număr crește, iar Nigeria este acum a doua după Africa de Sud în ceea ce privește cazurile legate de Omicron.

El le-a cerut oamenilor să se vaccineze, descriind vaccinurile drept „prima linie de apărare” a țării împotriva coronavirusului.

Alte 26 de cazuri de Omicron - dintre care 25 au fost înregistrate în Anglia și unul în Scoția - au fost confirmate sâmbătă în Marea Britanie.

Aceste cazuri au dus numărul total pentru Anglia la 129. Scoția a înregistrat până acum 30 de cazuri, în timp ce un caz a fost identificat în Țara Galilor, ceea ce duce la 160 total pentru Regatul Unit în ansamblu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel