Terapia holistică, vindecarea sufletului. Paula Neacșu: Cuvintele noastre ne creează starea noastră de fericire

terapia holistica. FOTO: Freepik @lobachad
EXCLUSIV
Puterea cuvântului depinde de energia pe care i-o dăm. Terapia holistică vindecă sufletul.

Paula Neacșu, terapeut ce la bază este farmacist, a explicat cum lucrează tehnicile de vindecare altele decât cele cu care suntem obișnuiți.

Paula Neacșu este terapeut practicant, certificat internațional în tehnicile de vindecare fizică, mentală și emoțională Theta Healing și  EFT,  practicant NLP, Medicină Șamanica, Maestru Reiki Usui Tibetan, Maestru Reiki Karuna, Maestru  Reiki Shambala, Maestru Reiki Flacara Violet, Bioterapeut și terapeut aromaterapie și meloterapie. 

”Am ales să mă duc pe partea aceasta după ce am vindecat trupurile oamenilor, să vindec și sufletele pentru că terapia holistică este cea care se ocupă de a vindeca trupul, mintea și sufletul.

Ne ocupăm de tot ce înseamnă trup, minte și suflet. Ca funcționare, noi ca să fim în echilibru și să avem o stare de bine, o stare de sănătate, trebuie să fim sănătoși la trup, minte și suflet, să formăm un întreg.

Dacă ceva de aici se dezechilibrează, nu funcționează, atunci se instalează tot felul de patologii, nu mai suntem în echilibru, sunt anumite stări emoționale, pe vibrație joasă, nu mai suntem focusați, nu mai suntem aliniați, prezenți aici și acum, nu mai suntem în starea de prezență.

Ceea ce formează echilibrul și starea de echilibru este starea de prezență.

Ce înseamnă starea de prezență? A fi acum și aici, în timpul prezent. Să nu rămânem ancorați în trecutul nostru, și nici să nu ne ducem pe viitor, pentru că nu avem cum să ne ducem pe viitoar dacă noi nu suntem aici. Totul se de acum și aici”, a declarat terapeutul Paula Neașcu, în exlusivitate, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Diferența dintre depresie și anxietate

În privința gândurilor, trecute și viitoare, terapeutul a ținut să sublinieze un aspect important, privind modul în care acestea pot avea impact asupra stării psihoemoționale, asupra depresiei și anxietății, două tulburări ce afectează un număr tot mai mare de persoane, la nivel mondial, indiferent de vârstă.

”Dacă anxietatea este teama de viitor, frica de viitor, depresia este o durere profundă a sufletului. Este o durere profundă care este dată de o stare emoțională, de o traumă prin care am trecut, fie că vorbim de despărțiri, de eșecuri, indiferent ce este acea stare emoțională prin care noi am trecut, o stare pe vibrație joasă.

Asta provoacă depresia, care este dată de faptul că nu am capacitatea să pot trece, să înțeleg.

Prin capul meu trec tot felul de gânduri, îmi fac tot felul de gânduri, tot felul de scenarii, iar scenariile acestea, în momentul în care eu ajung să fac aceste scenarii, deja somatizez cu emoția mea.

Și de aici, somatizând cu ea, se formează gândirile și devin cognitiv cu ea și devin 1 la 1 cu starea mea emoțională. Mă identific cu ea. Iar de aici, durerea asta  se duce în corpul fizic, căci fiecărui organ, fiecărei parte a corpului nostru fizic îi aparține o anumită stare emoțională.

Și de aici apare îmbolnăvirea la nivel fizic. Oamenii spun: De ce mă îmbolnăvesc? Și nu înțeleg de ce. Uită-te puțin în spatele tău și vezi ce s-a întâmplat. Pentru că gândurile noastre, cuvintele noastre ne creează starea noastră de fericire sau starea de dezamăgire.

Și atunci, suntem foarte atenți la cuvinte, ele au vibrație, au putere. Și un cuvânt rostit te poate duce pe o anumită stare, fie stare pozitivă, fie pe o stare negativă, poate crea anumite stări emoționale.

Se spune în popor că Cuvintele rănesc mai mult decât acțiunile. Că educația se face prin cuvânt. La asta se referă, la starea, la vibrația, la puterea pe care o are cuvântul.

În momentul în care spui cuvântul trebuie deja te duci pe o condiționare. Atâta timp cât noi cunoaștem puterea cuvântului și a gândului nostru, putem să  ne creionăm viața, să devenim co-creatorii propriei noastre vieți pentru că este știut la ora actuală, și nu este numai părerea mea, testată și demonstrată, însă cea mai puternică armă la ora actuală este puterea gândului.

Cu puterea gândului poți să muți munții din loc, poți distruge. Este acea vibrație, putere energetică, pe care tu o transmiți.

Ce faci? Tu transmiți un semnal în univers. L-ai dus acolo prin gândul tău. Intensitatea cu care lansezi acel gând, care este dată de cuvinte, căci dacă nu le dăm noi putere, ele sunt simple vorbe.

Puterea cu care noi punem acolo, ceea ce noi punem acolo, acea dă putere cuvântului și gândului”, a mai spus terapeutul.

Vezi și: Metabolismul glucozei din creier, pas important pentru tratarea bolii Alzheimer. Boala afectează 60-70% dintre persoanele cu demență

Legea universului și puterea cuvântului

”Unul dintre scopurile mele este ca pe lângă pacienții care vin și lucrează cu mine și beneficiază de vindecarea lor emoțională, psiho-emoțională, chiar și fizică, să îi învăț pe oameni să își educe mintea, astfel încât să emite gânduri pozitive, să își creeze starea de bine.

Este foarte  important să ne creăm starea de bine. Și cum o putem crea? Doar prin cuvinte.

Afirmațiile, mantrele, sunt cuvinte. O formulă, un algoritm, prin care rostești ceva. Algoritmul acela este puterea cu care tu o spui, forța, încrederea în ceea ce spui, acela duce la a-ți îndeplini. 

Acele cuvinte îți educă mintea să gândească pozitiv și chiar dacă la început oamenii rostesc aceste cuvinte doar așa, ca simple cuvinte, automat, ele tot își fac efectul pentru că pe creierul rămâne amprenta energetică a acelor cuvinte și ele rulează pe fundal, pe subconștientul nostru.

Și tot repetându-le, începem să dăm putere, nici nu ne dăm seama când începem să credem în acele afirmații.

Dacă tu crezi cu adevărat în cea ce spui și nu te îndoiești nicio secundă că universul nu-ți va întoarce, iar aici vorbim de o lege a universului.

Universul îți va întoarce ceea ce tu emiți acolo, pentru că dacă tu rostești cuvinte pe vibrație joasă, ce să vezi, chiar asta și atragem pentru că este Legea atracției.

Noi suntem ceea ce gândim, ceea ce emitem, atragem ceea ce gândim, ceea ce atragem”,a mai spus terapeutul.

Vezi și: Hepatita B, cauze, simptome, tratament. Liana Gheorghe: Am avut cazuri dramatice, la oameni tineri

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel