Tensiune arterială: cum vei putea să o verifici cu doar un selfie

Selfie  FOTO: pexels.com
Cercetători canadieni au creat și testat o tehnologie potrivit căreia tensiunea arterială poate fi luată printr-un banal selfie.

Tensiune arterială, selfie. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au creat o tehnologie prin care, în viitor, tensiunea arterială se va putea lua printr-un simplu selfie. În studiul lor au folosit un smartphone ca să facă un video cu fața unui om timp de două minute astfel încât să ”citească” tensiunea arterială cu o precizie de 96%.

Tehnologia s-a testat pe 1.300 de persoane.

Tensiune arterială, selfie: cum funcționează?

"Tehnologia funcționează prin preluarea luminii reflectate din vasele de sânge din spatele pielii din față și folosirea acesteia pentru a măsura fluxul de sânge. Pielea feței este atât de subțire încât lumina poate călători prin ea și apoi o respinge o proteină roșie numită hemoglobină, care transportă oxigen în sânge. Camerele de telefon sunt suficient de sensibile pentru a indica culoarea specifică a acestei lumini reflectate și software-ul poate fi utilizat pentru a urmări mișcarea sângelui în jurul feței", se arată pe dailymail.co.uk.

Canadienii au testat tehnologia pe iPhone-urile a 1.328 de persoane cu tensiune arterială normală. Iar dacă testele vor avea succes, adaugă cercetătorii, „obținerea informațiilor despre tensiunea arterială cu un clic al camerei poate deveni realitate".

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel