Tensiune arterială crescută: minerale sau suplimente alimentare care te ajută să o menții în valori normale

Hipertensiune   Foto: Pixabay
Iată cum putem reduce valorile tensiunii arteriale mărite cu ajutorul unor minerale sau suplimente alimentare.

Hipertensiunea arterială, ca și colesterolul crescut, sunt dintre cei mai importanți factori care duc la bolile cardiovasculare grave. Câteva suplimente s-au dovedit a fi eficiente în reducerea hipertensiunii arteriale, spune dr. Donald Levy, director medical la Centrul Clinic Osher pentru Medicină Integrativă de la Osher Clinical Center for Integrative Medicine at Brigham and Women's Hospital și profesor asistent clinic de medicină la Școala de Medicină Harvard.

Hipertensiune arterială

Studiile au arătat că unele plante, vitamine, minerale și alte substanțe, singure sau în combinație cu tratamentele tradiționale, pot fi eficiente în tratarea acestor afecțiuni și sunt în mare măsură sigure de utilizat - cu condiția ca medicul dumneavoastră să aprobe.

Citrat de magneziu sau glicinat. Unii oameni au un deficit de magneziu mineral. Dar analizele de sânge nu sunt bune pentru a detecta nivelurile totale de magneziu din corp, deoarece o mare parte din magneziul din corpul dvs. este stocat în celule. Mulți oameni găsesc deficiența numai după ce un nutriționist își analizează dieta, spune dr. Levy. La acele persoane, suplimentele pot crește nivelul de magneziu și pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute atunci când sunt luate împreună cu tratamentele tradiționale pentru tensiunea arterială. De obicei, durează până la șase săptămâni pentru ca suplimentele să arate un efect. Cu toate acestea, nu toată lumea ar trebui să ia magneziu, în special cei cu afecțiuni renale, spune dr. Levy, deci asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră sau specialistului în medicină integrativă înainte de a-l lua.

Licopen. Un supliment antioxidant care poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale ridicate este licopenul, care conferă legumelor precum roșiile nuanța roșie.

Deși produsele pe bază de roșii, inclusiv sosurile conservate, conțin licopen, aceste alimente au adesea mult sodiu. Deci, este mai bine, în multe cazuri, să optați pentru un supliment. Căutați unul care conține și extract de roșii pentru un beneficiu suplimentar, spune dr. Levy. De obicei, oamenii trebuie să ia zilnic 15-25 mg de licopen pentru a observa o reducere a tensiunii arteriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel