Te vezi cu un narcisist? 5 moduri prin care să-i faci față în relație

Horoscopul relațiilor
O persoană narcisistă se admiră prea mult, este obsedată de sine până la punctul în care tinde să renunțe la nevoile și emoțiile altora în favoarea sa.   

Simptomele depistate de psihoterapeuţi includ dorinţa unui narcisist de a fi mereu în centrul atenţiei.

„Narcisistului îi place să acapareze conversaţia“, este de părere psihoterapeutul Joseph Burgo, autorul unei cărţi cu acest subiect, citat de health.com.

„Ei se simt împliniţi atunci când vorbesc despre ei înşişi şi exagerează cu complimentele la adresa propriei persoane. Înfrumuseţează poveştile despre ei pentru a impresiona audienţa. Pot fi cel mai de încredere om al şefului, cel mai flexibil tip de la sala de yoga sau cel mai popular personaj din bloc. Aceste „minciuni albe“ care înfrumuseţează realitatea ascund însă o teamă teribilă de a nu fi suficient de bun“, a mai spus psihoterapeutul.

Dacă te vezi cu un narcisist, iată cinci moduri prin care să-i faci față

 

Dacă partenerul tău este obsedat de propria persoană, fiind prea egocentric și posedând un comportament egoist, există șanse să te întâlnești cu un narcisist.

1. Găsește noi hobby-uri 

Întâlnirea cu cineva care se laudă mereu cu propriile realizări poate fi enervant și plictisitor. Cel mai bine este să îți găsești o nouă preocupare care să îți distragă atenția de la astfel de comportamente. 

2. Fii sinceră și directă

Singura modalitate de a domoli un narcisist este să fii sinceră în legătură cu sentimentele tale și să ai o atitudine directă. Este mai bine să fii sinceră și să spui adevărul decât să-l minți. 

3. Fii rațională 

Un narcisist poate respinge sentimentele și emoțiile. Singura modalitate de a-i transmite iubirea ta sunt faptele. 

4. Stabilește reguli și limite

Un narcisist are tendința să devină lipicios sau drăgăstos. Prin urmare, este important să stabiliți anumite reguli, pentru a avea propriul spațiu personal. 

5. Fii tu

Tocmai această originalitate a ta ar putea deranja un narcisist. Asta nu înseamnă că vei renunța la luptă, chiar dacă nu a fost vina ta. Un narcisist va încerca întotdeauna să demonstreze că ai greșit. Nu uita să fii fermă și autoritară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel