Te dor articulațiile de la frigul de afară? Iată ce ai de făcut
27 ian, 17:33
O bună odihnă, o dietă sănătoasă și o gândire pozitivă sunt un plus când vine vorba de durere, implicit și pentru cea din zona articulațiilor cauzată de frig.
Iarna

Rigiditatea și durerile articulare sunt adesea asociate cu modificări ale vremii, îndeosebi cu temperaturile scăzute ale iernii. Nu există momentan vreun studiu științific care să spună de ce frigul provoacă durere și rigiditate la nivelul articulațiilor. Unii vorbesc de scăderea presiunii barometrice, care determină extinderea tendoanelor, mușchilor și a țesuturilor din jur. Iar asta poate provoca durere, în special în articulațiile afectate de artrită. Nu se cunoște nici motivul pentru care doar unii oamenii - cei cu artrită și cu dureri cronice - reacționează astfel la frig.

Dacă vă confruntați cu umflături persistente, roșeață, dificultăți de presare sau utilizare a articulației ar fi bine să mergeți la medic. O altă recomandare a specialiștilor este să reduceți riscul de dureri articulare printr-o îmbrăcăminte corespunzătoare, prin menținerea unei greutăți sănătoase pentru a reduce stresul articulațiilor, în special în zona genunchilor; dar și prin evitarea tensiunii inutile asupra articulațiilor în timpul activităților zilnice, potrivit medicalxpress.


Ştiri Recomandate

Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui
TIOGUANINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri