Te dor articulațiile de la frigul de afară? Iată ce ai de făcut

Iarna
O bună odihnă, o dietă sănătoasă și o gândire pozitivă sunt un plus când vine vorba de durere, implicit și pentru cea din zona articulațiilor cauzată de frig.

Rigiditatea și durerile articulare sunt adesea asociate cu modificări ale vremii, îndeosebi cu temperaturile scăzute ale iernii. Nu există momentan vreun studiu științific care să spună de ce frigul provoacă durere și rigiditate la nivelul articulațiilor. Unii vorbesc de scăderea presiunii barometrice, care determină extinderea tendoanelor, mușchilor și a țesuturilor din jur. Iar asta poate provoca durere, în special în articulațiile afectate de artrită. Nu se cunoște nici motivul pentru care doar unii oamenii - cei cu artrită și cu dureri cronice - reacționează astfel la frig.

Dacă vă confruntați cu umflături persistente, roșeață, dificultăți de presare sau utilizare a articulației ar fi bine să mergeți la medic. O altă recomandare a specialiștilor este să reduceți riscul de dureri articulare printr-o îmbrăcăminte corespunzătoare, prin menținerea unei greutăți sănătoase pentru a reduce stresul articulațiilor, în special în zona genunchilor; dar și prin evitarea tensiunii inutile asupra articulațiilor în timpul activităților zilnice, potrivit medicalxpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel