Tânăr de 23 de ani, răpus de COVID-19: avea comorbidități și era nevaccinat

Deces
Un tânăr de 23 de ani din județul Arad a pierdut lupta cu infecția COVID-19. 

Un tânăr de 23 de ani din Arad a murit în urma infecției COVID-19. Tânărul avea comorbidități și era nevaccinat.

„Decesul de la grupa de vârstă 20-29 de ani:
Pacient de sex masculin, din județul Arad, în vârstă de 23 de ani, care prezenta comorbidități și era nevaccinat”, arată informarea GCS.

Județul Arad are cele mai multe cazuri de infecție, în ultimele săptămâni.

Deși în ultimele săptămâni am fi crezut că cifrele infectărilor merg în jos, de două zile, acestea au început să crească din nou. De asemenea, a crescut iar numărul minorilor aflați în secțiile ATI, de la 3 - câți au fost acum câteva zile - la 7, câți sunt de ieri. 

Experții în sănătate spun că valul cinci al pandemiei va începe să fie simțit încă de săptămâna viitoare și estimează că am putea ajunge în februarie la 20.000 de cazuri pe zi. De asemenea, atrag atenția că cei mici vor fi mult mai vulnerabili.

Doctorul Octavian Jurma consideră că valul cinci în România a debutat cu primul caz comunitar de infectare cu Omicron, declarat la 15 decembrie, dar prima confirmare statistică o vom avea în momentul în care numărul de secvențieri va arăta că majoritatea cazurilor sunt cu tulpina Omicron. Cercetătorul este de părere că până la sfârșitul acestei săptămâni, ponderea cazurilor Omicron în secvențierile din România va depăși 50 la sută și acesta poate fi considerat statistic debutul valului 5 în România, adică săptămâna viitoare cel târziu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel